Tuzla'da bulunan askeri sahada önce patlama ardından yangın! MSB'den ilk açıklama geldi

Gece saatlerinde Tuzla’da oldukça sıcak anlar yaşandı. Tuzla Piyade Okulu yerleşkesinde önce patlama daha sonrasında ise yangın meydana geldi.

08.04.2022-09:22 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-10:01)

Söz konusu yangın, Tuzla Piyade Okulu kampüsünde yer alan 41’inci Bakım Onarım Müdürlüğü Ar-Ge kısmında bulunan mühimmat deposunda ortaya çıktı. Yaşanan patlamanın ardından etrafı bir anda alevlerin sarmasıyla birlikte bir yangın meydana geldi. Hemen olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahaleleriyle söz konusu yangın kısa bir süre içerisinde kontrol altında tutuldu.

Tuzla'da bulunan askeri sahada önce patlama ardından yangın! MSB'den ilk açıklama geldi

Gece saat 02.00 sularında Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı içerisinde yer alan 41. Bakım Müdürlüğü'nde henüz nedeni anlaşılmayan bir şekilde patlama meydana geldi.  Olay yerinde bulunanların yaptığı ihbar üzerine patlama yerine birçok itfaiye ekibi gönderildi. İtfaiye ekipleri uzun çalışmalar sonucu yangını kontrol altına aldı. Yaşanan patlamanın nedeninin orada bulunan mühimmatların patlaması sebebiyle meydana geldiği aktarıldı.

İtfaiye ekiplerinden alınan bilgiler doğrultusunda söz konusu patlama  ve yangında ölen ya da yaralanan hiçbir vatandaş olmazken ekiplerin yoğun çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları bir süre boyunca devam etti.

Milli Savunma Bakanlığından açıklama

Meydana gelen patlama ve yangın üzerine sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir açıklama yayımlayan Milli Savunma Bakanlığı, yangına müdahale edilerek söndürüldüğünü ve kimsenin hiçbir yara almadığını belirterek, "İstanbul Tuzla'da konuşlu bulunan 41'inci Bakım Fabrika Müdürlüğü AR-GE binasında, 8 Nisan tarihinde bir patlama meydana gelmiş ve yangın çıkmıştır. Yangına müdahale edilmiş ve söndürülmüştür. Olayda hayatını kaybeden ve yaralanan personelimiz bulunmamaktadır." değerlendirmelerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal