AK Parti'den Pınar Gültekin davası kararı hakkında açıklama: Hukuki süreç devam ediyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pınar Gültekin cinayeti davasında verilen kararla ilgili ''Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır. Hukuki süreç devam ediyor.' dedi.

21.06.2022-13:41 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-13:55) AK Parti'den Pınar Gültekin davası kararı hakkında açıklama: Hukuki süreç devam ediyor

2020 Temmuz ayında Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i vahşi bir şekilde öldüren sanık Cemal Metin Avcı için görülen davada katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Dava devam ederken Avcı için verilen müebbet hapis cezası, haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirildi. 

Karara başta sosyal medya olmak üzere birçok isim ve STK'dan itiraz bgelirken bir açıklamada AK Parti'den geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  karara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Mahkemelerin eksik veya yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Yargı mekanizması kararların en isabetli şekilde tamamlanması için kendi içinde değerlendirme süreçlerini hukuka uygun şekilde çalıştırmaktadır.' açıklamasında bulundu.


'Hukuki süreç devam etmektedir'

Hukuki süreçleri titizlikle takip edeceklerini belirterek, 'Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz.'' dedi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal