Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı kaç yıl ceza aldı? 23 yıl hapis cezası alan, hapiste ne kadar yatar?

Yaklaşık 2 yıldır devam eden Pınar Gültekin davasında karar çıktı. Pınar Gültekin’i vahşice katleden Cemal Metin Avcı 23 yıl hapis cezası aldı. Peki Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı kaç yıl ceza aldı? 23 yıl hapis cezası alan, hapiste ne kadar yatar? İşte konu hakkında merak edilenler...

21.06.2022-10:13 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-10:13) Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı kaç yıl ceza aldı? 23 yıl hapis cezası alan, hapiste ne kadar yatar?

16 Temmuz 2020 tarihinde gizemli bir şekilde ortadan kaybolan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in eski sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından vahşice katledildiği ortaya çıkmıştı. O günden bu yana Gültekin’in ailesi başta olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü bu davanın takipçisi olurken yaklaşık 2 yıldır devam eden Pınar Gültekin’in davasının sonucu dün açıklandı. Mahkeme Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’nın 23 yıl hapis cezası aldığına hükmetti. Peki Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı kaç yıl ceza aldı? 23 yıl hapis cezası alan, hapiste ne kadar yatar?

23 yıl hapis cezası alan, hapiste ne kadar yatar?

Pınar Gültekin’in avukatlığını yapan Rezan Epözdemir, ‘’Hukuk bugün katledildi. Adalet bugün burada öldü. Bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz ve kararı derhal istinafa taşıyacağız. Cemal Metin Avcı sadece 14.5 yıl hapis yatacak.’’ sözlerine yer verdi.

Pınar Gültekin davası

Pınar Gültekin davasının 16 Mayıs’ta görülen duruşmasında savcı, Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın da ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ suçundan dolayı müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmiş, aynı zamanda Cemal Metin Avcı’nın eski eşi Eda Karagün, ortağı Şükrü Gökhan Orhan, anne Ayten Avcı ile baba Selim Avcı’nın da suç delillerini yok etmek suçlarıyla 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası almalarını talep etmişti.

Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle çıktığı davada ‘Haksız tahrik indirimi’ alarak 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Katil Cemal Metin Avcı sadece 14.5 yıl hapis yatacak.

İki yıldır tek isteğim adalet

Pınar Gültekin’in davasının sonucunun açıklanmasıyla yıkılan babası Sıddık Gültekin geride kalan 13 duruşmada da yer aldığını söyleyerek, ‘’Benim kızım diri diri yakıldı. Her şey ortada halen neyin savunmasını yapıyorlar anlamıyorum. Bu insanlara idam cezası verilse bile bu mahkemeye inanmıyorum. Her Muğla'ya gelişimde ölüyorum. İki yıldır tek isteğim adalet. Sizin vereceğiniz kararın emsal olması lazım, biz bunu istiyoruz. Hepsine mahkemenizce en ağır cezanın verilmesini istiyorum.’’ sözlerini sarf etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal