AK Parti’den adaylık açıklaması: Başvurular başladı şartlar belli oldu

2023 seçimleri öncesinde AK Parti’de milletvekili adayı olmak isteyen kişiler için başvuru süreci başladı. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, adaylık başvurusu hakkında merak edilenleri açıkladı.

13.03.2023-11:15 - (Son Güncelleme: 13.03.2023-17:31) AK Parti’den adaylık açıklaması: Başvurular başladı şartlar belli oldu

2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde milletvekili adaylık başvuruları hakkında bir açıklama yapan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz,  "Aday müracaatları 16 Mart'a kadar devam edecek. Başvuru aidatının AFAD'a bağış yapılmasına karar verildi. Başvurular; Yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak" ifadelerini kullandı.

Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Aday müracaatları 16 Mart'a kadar devam edecek

Başvuru aidatının AFAD'a bağış yapılmasına karar verildi. Başvurular; Yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak.

AK Parti

HÜDA-PAR ile temaslarımız oldu. Sayın Genel Başkan'ın açıklaması oldu, Cumhur İttifakı'nın adayına oy vereceklerini ama diğer meselelerini partileri arasında görüşeceklerini belirtmişti. Bugün saat 16.00'da inşallah Sayın Numan Kurtulmuş Başkanımızla birlikte ziyaret edeceğiz. Kısa süre içinde nihayete ereceğini umuyorum.

3 döneme takılan ya da 3 dönemden daha fazla milletvekilliği yapmış olanlar da dahil herkesten müracaat alıyoruz. Onlar aday adaylık müracaatında bulunabiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal