İYİ Parti’den CHP’ye net mesaj: Gerekirse yasal düzenleme yaparız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili, "Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar" sözleri sonrası İYİ Parti’den karşı yanıt geldi. Detaylar haberimizde...

13.03.2023-10:29 - (Son Güncelleme: 13.03.2023-17:29) İYİ Parti’den CHP’ye net mesaj: Gerekirse yasal düzenleme yaparız

2023 seçimlerinin gerçekleşmesine artık kısa bir zaman kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak resmileştirmesi sonrası hem Cumhur İttifakı’nda hem de Millet İttifakı’nda seçim çalışmalarına başlarken, CHP ile İYİ Parti arasındaki karşılıklı mesajlar dikkat çekiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili, "Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar" sözleri sonrası İYİ Parti’den ‘’Gerekirse düzenleme yaparız’’ yanıtı geldi. 

İki başkan için yeni formül

6’lı masadan ayrılıp kısa bir süre sonra geri dönen İYİ Parti lider Meral Akşener’in masada kalması için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması formülü gündeme getirildi.

CHP İYİ Parti

Aynı anda yapamazlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. İmamoğlu ve Yavaş'ın iki görevi de aynı anda yapamayacağını söyleyen Kuşoğlu, "İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar. Yapmamalılar. Türk devlet geleneğinde öyle bir şey söz konusu olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz, hiç istemez, aynı şekilde Millet İttifakı'ndaki liderler de buna karşıdır." dedi.

CHP'nin İmamoğlu ve Yavaş'ın iki görevi de aynı anda yapamayacağını vurgulayan açıklaması sonrası İYİ Parti'den bomba bir çıkış geldi.

Gerekirse yasal düzenleme yaparız

İYİ Parti Grup Başkanvekili, Samsun Milletvekili Erhan Usta, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun aksine Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın iki görevi aynı anda yapabileceğini savundu.

Usta, "Gerekirse yasal düzenleme yaparız" resti çekerek "Kayyumlar hem vali hem belediye başkanlığı yapabiliyorsa, belediye başkanlarının da cumhurbaşkanı yardımcılığı yapabileceğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal