Rusya’dan dikkat çeken Türkiye açıklaması: Rafa kaldırılması söz konusu değil

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelenen ortak gaz merkezi projesi konusunda taraflardan birisi olan Rusya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Üst düzey bir Rus yetkili, Türkiye’de inşa edilmesi planlanan projenin ertelenmesinin rafa kaldırılmasına yol açmayacağını dile getirdi.

13.03.2023-11:08 - (Son Güncelleme: 13.03.2023-17:30) Rusya’dan dikkat çeken Türkiye açıklaması: Rafa kaldırılması söz konusu değil

Geçtiğimiz Ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan anlaşma ile Türkiye’de Kuzey Akım Boru Hattı’nın alternatifi olacak olan bir gaz merkezi anlaşması yapılmıştı. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelenen ortak gaz merkezi projesi konusunda taraflardan birisi olan Rusya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Üst düzey bir Rus yetkili, Türkiye’de inşa edilmesi planlanan projenin ertelenmesinin rafa kaldırılmasına yol açmayacağını dile getirdi.

Rafa kaldırılması söz konusu değil

Sputnik'e konuşan bir kaynak, gaz merkezi projesine ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Türkiye Rusya Gaz Merkezi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ötürü projede çeşitli düzenlemelere gidildiğini belirten kaynak, şu ifadeleri kullandı: Depremler, Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarında ana konu haline geldi. Tüm kurumların çabası, 'asrın felaketi' olarak adlandırılan afetin sonuçlarının ortadan kaldırılmasına yönelikti. Bu nedenle diğer bazı konularda düzenlemeler yapıldı.

"Şimdi kademeli olarak gündemimizdeki meselelere geri dönüyoruz, buna gaz merkezi meselesi de dahil" diyen kaynak, gaz merkezi projesinin ertelenip ertelenemeyeceği sorusuna ise "Olmaz, böyle bir şey söz konusu değil" cevabını verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal