AK Parti’de aday hareketliliği: Cumhurbaşkanı Erdoğan liste üzerinde çalışıyor

AK Parti’de geçtiğimiz gün yapılan aday tanıtım töreninde İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilin ve büyükşehrin belediye başkan adayı belli olmuştu. Alınan bilgilere göre AK Parti’nin kalan 48 ilin adaylarını Çarşamba günü açıklayabilir. İşte detaylar…

15.01.2024-11:48 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-17:57)

Pençe-Kilit Harekat bölgesinden gelen acı Haberler sebebiyle ertelenen AK Parti aday tanıtım toplantısının ay sonunda yapılması bekleniyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Aday Tespit Komisyonu, henüz adayların belli olmadığı 48 ildeki isimleri belirlemek için yoğun bir mesai yürütüyor.

7 Ocak’ta İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde yarışacak büyükşehir belediye başkan adayı açıklanmıştı. Ankara’da yapılacak aday tanıtım töreninde de sadece illerin adaylarının açıklanacağı ilçelerin adaylarının ise duyurulmayacağı bildirildi.

AK Parti Aday

48 ilde adaylar neredeyse netleşti

Haber7’nin haberine göre; Bu ayın sonunda tüm adayların kamuoyuna tanıtılacağı bir program düzenlenmesi bekleniyor. İlçeler için de ayrı bir program planlanıyor. Ayrıca, seçim beyannamesinin aday tanıtım programında ilan edilebileceği konuşuluyor. Ayrıca, Erdoğan'ın çarşamba günü AK Parti grup toplantısında bazı illerin adaylarını açıklayabileceği ifade ediliyor.

48 ilin birçoğunun adaylarının netleştiği öğrenilirken, liste üzerinde son revizelerin yapıldığı ve çalışmaların daha çok ilçe bazında yürütüldüğü belirtiliyor. İlçelerin şubatta duyurulacağı kaydediliyor. Ankara ve İzmir için ise sürpriz isimlerin listede yer aldığı kulislerde konuşuluyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal