Türkiye şehitlerine ağlarken yeni görüntüyle şok oldu! Milletvekili’nden terör propagandası

Türkiye, 9 kahraman vatan evladını kaybettiği acı bir dönemden geçerken, üzücü bir gelişme İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği salonda yaşandı. Yapılan program, sempozyum adı altında tanımlanmış olsa da, DEM (HEDEP) Milletvekili Adalet Kaya'nın terör destekçisi ve terörist başı Abdullah Öcalan propagandası yapması, toplumu derin bir üzüntüye sevk etti.

15.01.2024-11:32 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-18:04)

14 Ocak Pazar Günü, 'Feminist Mücadele' başlıklı sempozyumun gerçekleştiği salonda düzenlenen programda, DEM (HEDEP) Milletvekili Adalet Kaya'nın terör propagandası yapması büyük tepkilere neden oldu. Adalet Kaya'nın terörist başı Abdullah Öcalan'a destek veren ifadelerde bulunması, toplumun hassas bir dönemde birleşme çabalarını zedeledi. Bu durum, özellikle şehitlerin aileleri ve Türkiye genelinde derin bir tepkiyle karşılandı. Olayın ardından sosyal medyada ve çeşitli platformlarda, Adalet Kaya'nın sözlerine karşı büyük bir tepki ve eleştiri dalgası oluştu. Vatandaşlar, şehitlerin anısına saygısızlık olarak nitelendirdikleri bu olayı kınadılar. Hükümet yetkilileri ve muhalefet partileri de Adalet Kaya'nın tutumunu sert bir şekilde eleştirirken, birleşme ve dayanışma çağrıları yaptılar.

‘Mor Dayanışma’  terör dayanışmasına dönüştü!

İBB’ye ait Gazhane Tesisleri'nde düzenlenen bir etkinlikte, "Mor Dayanışma" adı altında yapılan programda Abdullah Öcalan ve PKK propagandası yapıldığına dair Haberler kamuoyunu derinden etkiledi. Ayrıca, bu organizasyona HDP/DEM'li vekil Adalet Kaya'nın katılması, tepkilere neden oldu.

DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya'nın Abdullah Öcalan'a özgürlük taleplerini içeren konuşması ve Öcalan'ın hapiste tutulmasını "hukuksuzluk" olarak nitelendirmesi, kamuoyunda geniş bir tartışma ve eleştiri dalgasına neden oldu. Adalet Kaya'nın terör örgütünün sözcülüğüne soyunması ve Türk ordusunun gerçekleştirdiği terörle mücadele harekâtlarında etkisiz hale getirilen teröristlere duyduğu üzüntüyü dile getirmesi, kamuoyunda şiddetle eleştirildi. Adalet Kaya'nın konuşmasının yasal bir süreçle değerlendirilip değerlendirilmeyeceği merak konusu oldu.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal