AK Parti Tuzla Belediye Başkan adayı Şadi Yazıcı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Şadi Yazıcı hangi görevlerde bulundu? Şadi Yazıcı hayatı ve biyografisi

AK Parti’nin Tuzla Belediye Başkan adayı olarak yarışacak olan Şadi Yazıcı’nın hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. Yazıcı, hali hazırda Tuzla Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Peki AK Parti Tuzla Belediye Başkan adayı Şadi Yazıcı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Şadi Yazıcı hangi görevlerde bulundu? İşte Şadi Yazıcı hayatı ve biyografisi…

29.02.2024-11:21 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-11:21)

Yerel seçimler öncesinde partiler adaylarının tamamını belirledi. AK Parti, Tuzla’da mevcut Belediye Başkanı olan Dr. Şadi Yazıcı yeniden aday olarak seçildi. Vatandaşlar ise Şadi Yazıcı’nın hayatı ve biyografisi hakkında araştırmalara devam ediyor. Peki AK Parti Tuzla Belediye Başkan adayı Şadi Yazıcı Kimdir, nereli ve kaç yaşında? Şadi Yazıcı hangi görevlerde bulundu? 

AK Parti Tuzla Belediye Başkan adayı Şadi Yazıcı kimdir?

Şadi Yazıcı, 1971 yılında Erzurum'da doğdu ve ailesiyle birlikte 1974 yılında İstanbul Kartal'a taşındı. İlk, orta ve lise eğitimini Kartal'da tamamladı. Liseyi 1987 yılında bitirdikten sonra aynı yıl üniversite sınavına girip Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Mezun olduktan sonra doktor olarak meslek hayatına atıldı ve 1997 yılında Tuzla'da Tuzla Teşhis ve Tedavi Merkezi'ni kurarak özel sektörde hizmet vermeye başladı.

Şadi Yazıcı

Şadi Yazıcı, 1998 yılında evlendi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluş çalışmalarında yer alarak siyasi kariyerine adım attı. İstanbul Tuzla Kurucu İlçe Başkanı olarak görev yaptı. İlçe başkanlığı döneminde AK Parti Genel Merkezi'nin düzenlediği "Teşkilat Nedir?" konulu makale yarışmasında birincilik ödülü aldı. 7 yıl boyunca AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü.

26 Ekim 2008'de yapılan ilçe kongresinde tekrar aday olmayarak görevini başka bir arkadaşına devretti. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Tuzla Belediye Başkan adayı olan Dr. Şadi Yazıcı, seçimleri kazanarak Tuzla Belediye Başkanı oldu.

2019 yerel seçimlerinde güven tazeleyerek görevine devam eden Dr. Şadi Yazıcı, Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı'nın kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı olarak da görev yapmaktadır.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden tekrar Tuzla Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal