Ateş gökkuşağı nedir, tehlikeli mi? Ateş gökkuşağı depremin habercisi mi?

İstanbul’da, oldukça nadir görülen doğa olaylarından birisi olan ateş gökkuşağının görülmesi sosyal medyada gündem oldu. Ateş gökkuşağının ne olduğu konusunda araştırmalar yapılıyor. Peki Ateş gökkuşağı nedir, tehlikeli mi? Ateş gökkuşağı depremin habercisi mi? İşte konu hakkında merak edilenler…

29.02.2024-11:12 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-11:12) Ateş gökkuşağı nedir, tehlikeli mi? Ateş gökkuşağı depremin habercisi mi?

Doğadaki nadir yaşanan olaylardan birisi olan ve bilim dilinde ‘’Circumhorizontal arc’’ olarak adlandırılan ateş gökkuşağının İstanbul’da görülmesi sosyal medyada gündem oldu. Ateş gökkuşağının ne olduğu ve neyin habercisi olduğu gibi sorular en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Ateş gökkuşağı Nedir, tehlikeli mi? Ateş gökkuşağı depremin habercisi mi?

Ateş gökkuşağı nedir?

Oldukça nadir rastlanan doğa olaylarından biri olan "Circumhorizontal arc" veya Türkçe adıyla "Ateş Gökkuşağı," tekrar ilgi çekiyor. Bu etkileyici gök olayı genellikle Sibirya ve Rusya bölgelerinde gözlemlenmektedir. 

Ateş Gökkuşağı

Ateş gökkuşağı, güneş ışığının sirüs bulutları içindeki buz kristallerinde kırılması sonucu ortaya çıkar ve özellikle ufuk sıcaklığının 58 derecenin üzerinde olduğu nadir koşullarda gerçekleşir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal