İmamoğlu’nun ‘gerçek İstanbul’ sevdası: “İhmal ve ihanetle kirlenmiş, o büyük ve gerçek İstanbul sevgimiz”

2019 yılında İBB Başkanı olarak görev yapmaya başlayan Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum’un dil sürçmesini eleştireyim derken, kendi yaptığı gaflarla gündem oldu.

29.02.2024-11:12 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-13:25)

Bir CHP geleneği olan gaflara her geçen gün yenisi ekleniyor. Eski Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan duymaya alışık olunan gaflara sözde ‘oğlum gibi’ dediği İBB Başkanı devam ediyor. İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un, konuşma yaptığı sırada dil sürçmesini kendine malzeme yaparak, sosyal medya üzerinden algı operasyonu yürütmeye çalıştı. Ancak İmamoğlu’nun bu çapası kendi gafları ile elinde patladı. 

“İhmal ve ihanetle kirlenmiş, o büyük ve gerçek İstanbul sevgimiz”

31 Mart seçimlerine kısa bir süre kalırken, CHP cephesi ciddi kan kaybı yaşamaya devam ediyor. ‘Tam yol ileri’ sloganı ile İstanbul’da açıklamalarda bulunan İmamoğlu, yaptığı büyük gaf ile sosyal medyada gündem oldu. Başta kendi seçmeni olmak üzere ağır eleştiri alan İmamoğlu, konuşmasında; “Sevgimizi kopyalayamazsınız. İhmal ve ihanetle kirlenmiş, o büyük ve gerçek İstanbul sevgimizi, o sizin yarattığınız özellikle kirlenmiş o büyük ve gerçek İstanbul sevgimizi kopyalayıp sizin o kirli sahanıza çekmezsiniz” ifadelerini kullandı. İmamoğlu’nun ‘İhmal ve ihanetle kirlenmiş, o büyük ve gerçek İstanbul sevgimizi,’ sözleri alay konusu olurken, CHP seçmenini de kızdır. Sosyal medya kullanıcıları “Bu kadar önemli bir seçimde, böyle amatörlükleri yer yok” diyerek İmamoğlu’nu eleştirirken, İstanbul seçimine gerektiği önemin verilmediği konusunda yorumlarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu gafları

Planı elinde patladı, kendi gafları alay konusu oldu

İmamoğlu’nun sosyal medya üzerinde yapmaya çalıştığı gaf planı elinde patladı. Binlerce vatandaş Ekrem İmamoğlu’nun akıllara kazınan gaflarını bir araya getirdi. İşte akıllara kazınan İmamoğlu gafları; 

Geçtiğimiz senelerde kendisine bir YouTube kanalı açan İmamoğlu, kendisine soru sorması için Mehmet Akbay’ı konuk etti. Akbay, 2019 seçimlerinde HDP desteği alan İmamoğlu’na Selehattin Demirtaş ile ilgili sorular yöneltti. İmamoğlu’nun Demirtaş hakkında “Demirtaş'ın suçu ne, açıklansın. Bu kadar tutukluluk olmaz" diyerek büyük bir gaf yaptı. Demirtaş'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 'tutuklu' değil 'hükümlü' olduğu bilindiği halde İmamoğlu’nun böyle bir yanıt vermesi şaşkınlık uyandırdı.

Memleketi Trabzon’a mitinge giden İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı anons edeceği sırada, dava arkadaşına ‘Mansur Savaş’ şeklinde seslenmesi sosyal medyada gündem oldu. 

İBB TV’de bir yayına katılan İmamoğlu, bu seferde teravih namazı hakkında açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, dinletilen eserlerin Ramazan ayında kılınan 20 rekâtlı teravih namazını hatırlattığını belirtmek isterken, yanlış rekat sayısı vererek şu ifadeleri kullandı; "Zordur tabii çocukken teravih namazı, kolay değildir 40 rekat kılacaksınız. İbadetin de içinde var aslında onunla beraber teravihi hatırlatıyor. Kimse bize bu Itri'nin bestesidir demiyor. Yani sanki o bir müezzinin ağzından çıktı da biz de ona uyduk gibi. Ama aslında sizi alır götürür” dedi. İmamoğlu’nun bu sözleri ise dini günlerde camilerde poz veren İmamoğlu’nu dalga konusu haline getirdi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal