AK Parti seçim beyannamesini tamamladı: Kentsel dönüşüm için kollar sıvanıyor

AK Parti’nin önümüzdeki günlerde duyurması beklenen seçim beyannamesinin 8 ana başlık altında toplanacağı öğrenildi. Beyannamede ana odağın kentsel dönüşüm olması bekleniyor.

27.01.2024-10:26 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:32)

Ankara’da 30 Ocak’ta düzenleyeceği törenle seçim beyannamesini duyuracak olan AK Parti’nin beyannamede tüm odağını kentsel dönüşüme vermesi bekleniyor. 

AK Parti'nin dirençli şehirler oluşturmak için belirlediği kriterler arasında sağlıklı, doğayla uyumlu, akıllı, sürdürülebilir ve iklim dostu şehirler bulunuyor. Şehir yaşamını tehdit eden afetlere ve risklere karşı önlemler almak amacıyla kentsel dönüşüm seferberliği başlatılacak. "Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik" adlı seçim beyannamesi, 8 ana başlık altında detaylandırılmış durumda. İşte o başlıklar:

1- AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2- Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik

3- Dirençli Şehirler

4- Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre

5- Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri

6- Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik

7- Kültür Üreten Şehirler

8- Hizmet ve Eser Belediyeciliği

AK Parti Seçim Beyannamesi

Yeni köy kanunu hazırlanacak

Sabah’ta yer alan habere göre; Beyannamede, toplumun geniş kesimlerine hitap eden projeler ve vaatler yer alacak. "Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik" başlıklı bu beyanamede kapsamlı belediyecilik vurgulanacak. Yerel yönetimlerle merkezi yönetim arasındaki uyumu artırmak adına büyükşehir belediye sistemiyle uyumlu yeni bir köy kanunu hazırlanacak.

Şehir tasarımlarında önemli bir yer tutan yürünebilir şehir projesi öne çıkacak. Kamusal mekanlar, özellikle çocuklar, kadınlar ve diğer dezavantajlı gruplar başta olmak üzere herkesin bağımsız, rahat, güvenli ve kesintisiz bir şekilde hareket etmesine uygun hale getirilecek.

Yenilenebilir enerji teşvik edilecek

Yeşil alanlar, şehir içinde birbirinden kopuk halde bulunan bölgeler, kuşaklar şeklinde birleştirilerek sosyal donatılarla zenginleştirilecek ve yaşam alanlarına dönüştürülecek. Şehir planlaması, daha aktif bir yaşam tarzını desteklemek üzere konumlandırılacak; bisiklet dostu sokaklar oluşturularak çevre dostu yaşam teşvik edilecek.

Kent bostanları, şehirlerdeki yeşil alanları artırmayı hedefleyecek ve iklim değişikliği ile mücadele edecek. Belediyeler bünyesinde, her bölgenin iklim ve toprak yapısına uygun tarım projeleri hayata geçirilecek.

Yeşil dönüşüm hareketi başlatılarak, yenilenebilir enerji teşvikleri sağlanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal