Dünyanın gözü Erzurum'da: Palandöken 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları için hazır!

Dünya genelinde sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi, 2-12 Mart'ta yapılacak olan 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları için hazırlıklarını tamamladı.

27.01.2024-10:15 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:30)

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Erzurum'da 20’inci gerçekleştirilmesi planlanan İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın hazırlıklarının tamamlandıklarını ifade ederek, misafirlerini ağırlamanın heyecanı içerisinde olduklarını ifade etti.

100'den fazla ülke yakından takip ediyor!

Erzurum 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatlarına hazır

AA’dan edinilen bilgiye göre Başkan Vural, yaptığı açılamaya göre, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, tarihi, doğası, kültürel zenginlikleri ve birçok branşta spor etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, olimpiyatlar için milli sporcuların çalışmalarına son hızla devam ettiğini ifade ederek şunları açıkladı: "20. Kış Olimpiyatları'nı 6 branşta 40'a yakın ülkeden, 800'ün üzerinde sporcu ve teknik heyetin katılımıyla gerçekleştireceğiz. Erzurum'un Aşkale ilçesindeki Kandilli Tesisleri'nde kayaklı koşu, Palandöken ilçemizin Konaklı Ejder 3 bin 200 Parkuru'nda alp disiplini ve snowboard, Yakutiye ilçesinde curling, Erzurum GSB Gençlik Merkezi'nde satranç, Aziziye ilçesinde futsal müsabakaları gerçekleştirilecek. Dünyadaki en büyük 3. spor etkinliği olan İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı 100'den fazla ülkenin yakından takip ettiğini ifade etmek isterim."

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal