Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ocak ayı yaşlı ve engelli maaş ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu.

09.01.2024-10:36 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-17:35) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, toplamda 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Bakan Göktaş ödemelerin 1,8 milyar TL’sinin yaşlı aylığı, 1,4 milyar TL’sinin ise engelli aylığı ödemelerine ayrıldığını dile getirdi.

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik kapsamlı ve düzenli sosyal yardım programları hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Aylıklarda artış olacak

Bakan Göktaş, yaşlı ve engelli aylığında yapılacak olan yeni düzenlemelerle beraber ödemelerde artış olacağını kaydetti ve şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması için Ocak ayı farklarını, Şubat ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara yatıracağız”  (Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal