Haiti’de yolsuzluk depremi: Üst düzey yetkililer hakkında tutuklama kararı verildi

Haiti’de, aralarında eski devlet başkanları ve başbakanların da yer aldığı 30’un üzerinde devlet yetkilisi hakkında yolsuzluk suçlamasıyla tutuklama kararı verildi. Detaylar haberimizde…

09.01.2024-10:06 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-17:33) Haiti’de yolsuzluk depremi: Üst düzey yetkililer hakkında tutuklama kararı verildi

Haiti’de yolsuzluk soruşturması derinleşiyor. Yargıç Al Duniel Dimanche, aralarında eski devlet başkanları ve başbakanların da yer aldığı 30’dan fazla üst düzey yetkili hakkında yolsuzluk suçlamasıyla tutuklama kararı alındığını açıkladı.

Dimanche, tutuklanma kararında adı geçen kişilerin sorgulanmak üzere kendisiyle görüştürülmesi talimatında bulundu.

Üst düzey yetkililer hakkında tutuklama kararı

AA’nın yer verdiği habere göre; Tutuklama kararı verilen isimler arasında  eski Devlet Başkanı Michel Martelly, eski geçici Devlet Başkanı Jocelerme Privert'ın yanı sıra eski başbakanlar Laurent Lamothe, Evans Paul ve Jean-Henry Ceant ile eski geçici Başbakan Jean-Michel Lapin bulunuyor.

Haiti yolsuzluk

Söz konusu kişiler depremlerden sonra ülkedeki yol yapımı ve enkaz kaldırma gibi çalışmalar için ayrılan fonları ve ekipmanları zimmetlerine geçirmekle suçlanıyor.

Haiti eski geçici Başbakanı Lapin, konu hakkında kendisine henüz resmi bir yazı iletilmediğini ifade etti.

Eski geçici Devlet Başkanı Privert ise açıklamasında, mahkemenin "devlet başkanları, başbakanların görevlerini yaparken gerçekleştirdikleri eylemler üzerinde yargı yetkisine sahip olmadığını" kaydetti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal