Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Açıkladı: Ocak Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başladı

Birçok kişinin beklediği haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Bakan Yanık, Ocak ayının yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırmaya başladıklarını belirtti.

06.01.2022-15:14 - (Son Güncelleme: 06.01.2022-15:26) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Açıkladı: Ocak Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başladı

Yeni yılla beraber yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerin yapılamaya başlamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

640 MİLYON YAŞLI AYLIĞI YATIRILACAK

Yeni yılla beraber gelen ocak ayında yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatmaya başlandığını ve toplamda 640 milyon TL ödeme yapılacağını belirten Yanık, ödeme dönemi içinde toplamda 495 milyon lirada engelli aylığı ödemesi yapılacağını belirtti. 

Ödeme planlarını daha önceden oluşturduklarını ve bu plan kapsamında yaşlı ve engelli aylıklarında toplam 1 milyar 135 milyon TL’yi aşan bir ödeme yapacaklarına dikkat çeken Bakan Derya Yanık, “Ocak ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yaşlı ve engelli aylıkları ödenmeye başlandı

İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Engelli ve yaşlı vatandaşlara karşı yapılan çalışmaların insanların haklarını koruma çerçevesinde yapıldığının altını çizen Yanık, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımı ile bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlılarımızın yanındayız’’ dedi.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal