Ağrı Kesicilere Dikkat! Yüzlerce İnsan Kalp Krizi Geçiriyor!

Göğüs ağrısı, nefes darlığı, terleme ve bulantı kalp krizinin en önemli belirtileridir. Bununla birlikte farkına varılmadan ve herhangi bir ağrı hissedilmeden de kalp krizi gerçekleşebilmektedir.İşte kalp krizi hakkında önemli bilgiler haberimizde.

24.12.2019-09:41 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-09:33)

Kalp krizi, diğer adıyla kalp enfarktüsü olarak ta bilinen, kalbin koroner arterlerinde gerçekleşen tıkanıklık sebebi ile Kalp kasının beslenememesi yada oksijensiz kalması ile başlayan süreçte, göğüs ağrılarıyla anlaşılan, ölüme kadar götürebilen bir sağlık sorunudur. 

KALP KRİZİ AĞRI KESİCİ ALMA DÖNEMLERİNDE GERÇEKLEŞİYOR?

Tıp alanında en saygın dergilerinden biri olan, British Medical Journal kısaca adıyla BMJ’de açıklanan bu araştırmada  İngiltere, Finlandiya ve Kanada’nın Sağlık kayıtlarında 446 bin 763 kişi tek tek incelendi. Araştırmayı bir çok ülkeden bilirkişi uzmanlar katıldı. Antienflamatuar ilaçları reçeteli kullanan kişilerin verileri incelendi. Antienflamatuar ilaçlar sınıfına giren Ağrı Kesiciler kullanılan kişilerin ilk haftalarda doktorlarla tekrar görüştüğü ve kalp sorunları olduğu görüldü. Bir aya giren kullanımlarda kalp krizi geçirmek için risk ortamının çok yükseldiği görüldü.

Kalp Krizinin ilk belirtisi göğüs ağrılarıdır. Bu göğüs ağrılarına Anjina denmektedir. Anjina yada Göğüs ağrısının Kalp odaklı olduğu şüphesi var ise, EKG denen dinleme ve izleme tıbbi cihazında kontrole girilmelidir. Fakat göğüs ağrısı göstermeden aniden oluşan kalp krizi de görülmektedir.

Kalbi besleyen kanı getiren damarların tıkanmasına yüksek kolestrol ve kalsiyum ile kandaki bazı maddelerin beraber oluşturduğu bileşik plaklardan da görülebilir. Ayrıca kanda oluşan kan pıhtıları da damarı tıkayabilir. Kalp krizi yavaş yavaş daralan damarın, tamamen dolmasıyla oluşmaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal