Kadınlar Susarsa Kalp Krizi Riski Artıyor!

Yapılan bazı araştırmalar sonucunda kadıların belli bir stres altında ya da baskı sonucu , içlerine kapanıp susmayı seçtiği ortaya çıkmıştır. Bu durum kadınlarda kalp krizine neden oluyor.

19.11.2019-13:01 - (Son Güncelleme: 19.11.2019-12:11)

Uzmanların yaptığı araştımalar sonucunda kadıların ilişkiler içinde, içlerine kapanıp susmayı seçtiği ortaya çıkmıştır. Bu durum kadınlarda kalp krizine neden oluyor.

SAĞLIKLARI TEHLİKEYE GİRİYOR

Bazı ilişkilerde içe kapanma durumu dediğimiz olay gerçekleşebilir. Fakat özellikle böyle anlarda kadınlar omuzlarına ağır bir yükün bindiğini hissederler, duygusal olarak yara alan ve bunu dışa vurmak yerine içine atan davranışlar sergilerler. Araştırmalar neticesinde özellikle kadınlarda bu tutum ölümcül tehlikelere sebep oluyor.

Kalp Krizine Neden Oluyor

Araştırmacıların 304 kadınla yaptığı araştırma da bu içe kapanma tutumunun atardamarda plak birikimini artırdığını farketti.Uzmanlar, basın açıklamasında, bu birikimin kalp krizi ve diğer kardiyovasküler hastalıklara yaşama riskini artırdığını belirtti. Yani kadınlar için bir ilişkide önceliği kendine vermek ve sözünü sakınmamak sahiden hayati önem arz ediyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal