Afrika Ülkesi Burkina Faso'da Darbe Girişimi: Cumhurbaşkanı Alıkonuldu!

Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da bulunan bir askeri tesiste darbe girişimi yaşandı. Silahlı askerler şehir merkezine inerek Cumhurbaşkanlığı Sarayını kuşattı ve Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore alıkonuldu.

24.01.2022-11:30 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-12:16)

Bir Afrika ülkesi olan Burkina Faso'da askeri tesislerde silah seslerinin duyulmasının ardından Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore'nin bir grup asker tarafından alıkonulduğu bildirildi. 

Askerler Cumhurbaşkanlığı Sarayını kuşattı. Şehrin etrafında helikopterlerin uçtuğu belirtildi. İktidarda bulunan siyasi partinin genel merkezinin ateşe verildiği belirtilirken olay ile ilgili bilanço henüz bilinmiyor. Vagadugu'daki askerlerin silahlarıyla şehir merkezine indiği bilgisi paylaşıldı.


FRANSIZ BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARINA UYARI 

Burkina Faso'daki Fransız Büyükelçiliği, ülkede bulunan tüm Fransız vatandaşlarına evde kalmalarını isteyen bir not yayınladı. Dün akşamdan bu yana, Roch Marc Christian Kabore hükümeti tarafından günün erken saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Pazartesi gününden itibaren, okulların en az Çarşamba gününe kadar kapalı kalması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal