Dışişleri Bakanlığı’ndan Burkina Faso'daki Saldırıya Kınama Geldi

Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık, geçtiğimiz gün Burkina Faso'nun Yagha vilayetindeki 100'ün üzerinde kişinin öldürüldüğü saldırıyı kınadı.

06.06.2021-18:12 - (Son Güncelleme: 06.06.2021-18:12) Dışişleri Bakanlığı’ndan Burkina Faso'daki Saldırıya Kınama Geldi

Dış işleri Bakanlığı’ndan yazılı açıklama geldi. Bakanlık, saldırılar için yaptığı açıklamada, Burkina Faso'nun Yagha vilayetindeki bir köyde (Solhan), kimliği belli olmayan silahlı kişiler tarafından 5 Haziran'da yapılan saldırıların ardından 100'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardeş Burkina Faso halkı ve Hükümetine içten taziyelerimizi sunuyoruz’ ifadelerini kullandı. 

BURKİNA FASO'DAKİ TERÖR SALDIRISINDA ÖLENLERİN SAYISI 160'A YÜKSELDİ 

Diğer yandan Burkina Faso'nun kuzeyinde bir köye gerçekleşen saldırılarda ölü sayısı 160'a yükseldi. Alınan bilgiye göre, gece, saatlerinde kuzeyde bulunan Sahel bölgesindeki Yaghga köyüne gerçekleşen cani terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 160'a çıktı. Saldırıda ağır yaralıların fazla olması sebebiyle ölü sayısının yükselmesinden korkuluyor. 

3 GÜNLÜK ULUSAL YAS 

Ülkede cani saldırı sonrası 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Buna bağlı olarak ülkede saldırıya dair birçok uluslararası kuruluştan da kınama geldi. 

DESTEK İSTENDİ 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "alçakça" olarak adlandırdığı saldırıyı şiddetli bir şekilde kınarken, uluslararası toplumun bölgede terörle mücadele gösteren devletlere desteğini çoğaltması çağrısında yaptı. Avrupa Birliğinden yapılan açıklamada da bu "barbarca" saldırının hiç olmadığı kadar güçlü şekilde kınandığı belirtilerek, Burkina Faso'nun terörle mücadelesine destek yinelendi. Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara da saldırıyı kınayarak, Burkina Faso halkıyla dayanışma mesajı verdi. Burkina Faso, Sahel bölgesinde faaliyet gösteren El Kaide'ye bağlı grupların düzenlediği terör saldırılarının sık sık hedefi oluyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, sivil ve askerleri hedef alan saldırılar nedeniyle 1,1 milyon kişi ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal