Tonga'daki Yanardağ Faciasında Ölü Sayısı 6’ya Yükseldi

Geçtiğimiz günlerde Tonga’da meydana gelen yanardağ patlaması ve tsunami felakete yol açmıştı. Son edinilen bilgilere göre ölü sayısı 6’ya yükseldi.

23.01.2022-12:36 - (Son Güncelleme: 23.01.2022-14:21) Tonga'daki Yanardağ Faciasında Ölü Sayısı 6’ya Yükseldi

15 Ocak’ta Güney Pasifik’te bulunan Tonga’da meydana gelen yanardağ patlaması ve tsunami felaketinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Yaşanan patlama sonrasında bölgedeki ölü sayısının 6’ya yükseldiği belirtildi. 

HARİTADAN SİLİNDİ 

Geçtiğimiz hafta meydana gelen felaket sonrası yeni görüntüler ortaya çıktı. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarfından paylaşılan görüntülerde adanın büyük bir kısmının haritadan silindiği belirtildi. 

UZAYDAN ÇEKİLEN SON FOTOĞRAF PAYLAŞILDI

Bir ada ülkesi olan Tonga’da 15 ocak 2022 tarihinde meydana gelen su altı yanardağının patlaması sonrası ölü sayısının 6’ya yükseldiği belirtilirken, Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), patlamanın meydana geldiği yanardağın birleştirdiği ikiz ada adalar Hunga Tonga-Hunga Haapai'nin uzaydan çekilmiş son fotoğraflarını paylaştı. Patlama sonrasında bölgedeki adaların birçoğunun sular altıda kalarak haritan silindiği belirtildi. 

Tonga yanarsağı patladı

PATLAMA ÖNCESİ SINIRLARI ÇİZDİ

Adaların patlama sırasındaki fotoğraflarını yayınlayan Roscosmos, söz konusu fotoğrafın Canopus-V uydusu ile çekildiğini belirterek, adaların patlama öncesi sınırlarını çizgi ile işaretleyerek meydana gelen değişimin altını çizdi. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 6’YA ULAŞTI

Geçtiğimiz hafta meydana gelen Tonga’daki patlama sonrası birçok bölge için tsunami uyarısı verilmişti. Patlamanın etkisi ile meydana gelen tsunami felaketinde 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 


DUMAN BULUTU UZAYA GİDEN YOLU YARILAD

Yanardağ patlaması sonrasında yükselen dumanların ise yeryüzünden 55 kilometre yükseğe ulaştığı ve atmosferin dış uzayla yeryüzü sınırı olarak anılan 100 kilometre yükseklikteki karman çizgisi baz alınarak uzaya giden yolu yarıladığı belirtilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal