Denizaltı Yanardağı Patladı: Felaketin Havadan Çekilmiş Görüntüleri Şaşırttı!

İngiliz Guardian’da yer alan habere göre, Tonga’nın Hunga Ha’apai Adası’nda meydana gelen yeraltı yanardağının patlamasının ardından paylaşılan hava görüntülerinde birçok yerin yeryüzünden silindiği görüldü.

18.01.2022-15:41 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-17:22) Denizaltı Yanardağı Patladı: Felaketin Havadan Çekilmiş Görüntüleri Şaşırttı!

Tonga’da geçen hafta pazar günü meydana gelen su altı yanardağı patlamasının ardından Kanada, Avustralya, ABD, Şili, Peru, Ekvador, Yeni Zelanda, Fiji ve Japonya için tsunami uyarıları yapılmıştı. 

Hunga Ha’apai Adası’nda yeraltı yanardağının patlaması sonrasında havadan çekilen görüntülerde, denizaltı patlaması sonrası oluşan tsunaminin etkisiyle arazi ve ağaçların zarar gördüğü ortaya çıktı. 

İngiliz Guardian’da yer alan habere göre, Tonga’nın Hunga Ha’apai Adası’nda meydana gelen yeraltı yanardağının patlamasının ardından paylaşılan hava görüntülerinde birçok yerin yeryüzünden silindiği görüldü. Uydu görüntülerinde, Kolomotua, Tongatapu ve Kolofo'ou'daki Fafaa Köyü'nde bazı binalar sağlamken diğerleri hasar görmüş ve tüm bölge külle kaplanmış durumda olduğu belirtildi. 


30 yılın en büyük patlaması olan Hunga Tonga-Hunga Ha'apai denizaltı yanardağının meydana getirdiği tsunami dalgasının ortalığı darma duman ettiği anlar sosyal medyada paylaşılmış ancak iletişim kablosundan meydana gelen arıza nedeniyle de bilgi akışı kesilmişti. Denizaltı kablolarını işleten Southern Cross Cable'ın sözcüsünün yaptığı açıklamada, Tonga’da 37 km açıkta olası bir kablo kopuşunun olduğunu dile getirdi. 

HAVALİMANINI KAPLAYAN KÜL NEDENİYLE YARDIMLAR ULAŞMIYOR

Tonga’nın Hunga Ha’apai Adası’nda meydana gelen yeraltı yanardağının patlamasının ardından bir havalimanını kül kaplaması sonucu bölgeye yardım uçaklarının indirilemediği belirtildi. Komşu ülke Yeni Zelanda, yardım amaçlı içme suyu ve çeşitli yardım malzemeleri gönderse de havalimanını kül kaplaması sonucu bölgeye yardım uçakları ulaşamıyor. 


MUHTEMELEN DAHA FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Devasa denizaltı patlamasının meydana gelmesiyle oluşan tsunami de 2 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verilmişti. Ancak adada oluşan iletişim sıkıntısından dolayı hayatını kaybeden kişi sayısın daha fazla olduğu öngörülüyor. 


Tonga’nın Avustralya’daki Diplomatik Misyonunun Başkan Yardımcısı Curtis Tu’ihalangingie, söz konusu patlamanın ardından hayatını kaybedenlerle ilgili yaptığı açıklamada, ‘Muhtemelen daha fazla kişi hayatını kaybetti. Can kaybı sayısının artmaması için dua ediyoruz’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal