Afganistan’da Yeni Dönem Başlıyor!

Afganistan’da yeni bir dönem başlıyor. Yeni başlangıçta Afganistan, Türkiye’nin desteğini isteyeceğini belirtti.

02.09.2021-16:27 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-17:38) Afganistan’da Yeni Dönem Başlıyor!

Afganistan Milli Kalkınma Şirketi yeniden başlangıçta gerçekleştirecekleri projeleri Türkiye ile beraber yapma istediklerini söyledi. Şirketin açılamasında’ Türkiye'nin son 20 yıldaki kalkınma projelerini Afganistan'a taşımak istiyoruz. Afganlar ve Türkler çok iyi çalışabilir.’ifadeleri yer alıyor.

ABD’nin işgalinin bölgede sona ermesinden sonra Afganistan’da yeni bir süreç başlıyor. Süreci Afganistan Milli Kalkınma Şirketi üstlenecek. Kalkınma süreci, sulama kanalları, yol ve acil hizmetlerin sorumluluğu da şirkette olacak.

DÜNYANIN EN GÜZEL ÜLKELERİNDEN BİRİ OLACAĞIZ

Yeni dönemde 42 barajın dizayn edilmesi noktasında Türkiye’nin de desteklerini isteyecekler. Şirketin yönetici konumunda bulunan kişi, bakan yetkisi taşıyan Abdurrahman Attaş, ‘'Şirketin sahip olduğu projeler, devletin kurumları tarafından veriliyor. Çok farklı projelerimiz var. Su barajları, tarımla ilgili planlar gibi. Şirketin tüm çalışmaları devam ediyor. Afganistan'ı daha güzel bir noktaya getirebileceğimize inanıyoruz. Çalışmalarımız devam ederse, dünyanın en güzel ülkelerinden biri haline gelebiliriz.'ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN SON 20 YILDAKİ KALKINMA PROJELERİNİ AFGANİSTAN'A TAŞIMAK İSTİYORUZ

Attaş açıklamalarına şöyle devam etti: ‘Bu çalışmalarla, Afganistan'ı ekonomik, imar, turizm ve sağlık açısından geliştirebileceğimize inanıyoruz. Afganistan'ın kesinlikle sadakatle çalışacak partnerlere ihtiyacı var. Türkiye ve diğer ülkelerle Afganistan'ın kalkınması konusunda iş birliği yapabilelim istiyoruz. Şirketimizin Türkiye'de bir tane ofisi var. Türkiye'nin anlayışı ve bilgisini ofisimiz aracılığıyla ülkemize taşımak istiyoruz. Afganistan olarak tüm teknik bilgilerden istifade etmek istiyoruz. En iyi dostlarımızdan biri Türkiye'dir. Türkiye'nin Afganistan'a her anlamda destek olabileceğine inanıyoruz. Türkiye'nin son 20 yıldaki kalkınma projelerini Afganistan'a taşımak istiyoruz. Yol, fabrika, taşıma, inşaat ve havaalanları başta olmak üzere birçok alanda çalışabiliriz.’

BİLGİ NOKTASINDA TÜRKİYE’YE İHTİYACIMIZ VAR

Ataş açıklamasında Türkiye’nin bilgi birikiminden faydalanmak istediklerini de belirterek şöyle konuştu: ‘Şahsi görüşüm Afganistan'ın özellikle bilgi anlamında Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye, gerçekten gönülden Afganistan'ın imarı için çaba gösteriyor. Türkiye'nin Avrupa'ya yakın olması, Avrupa'nın Afganistan'a bakış açısını da düzeltecektir. Türkler bizimledir biz Türklerle. Tarih boyunca böyle olmuştur. Herkes yatırım yapabilir. Dini anlamda da bize yakınlar. Afganistan'daki Türk topluluklarının gelişimi konusunda da destek olabilirler. Türkiye bize dini ve fikri anlamda çok yakındır. Tarihte de bağlarımız vardır. Bundan dolayı Afganlar ve Türkler çok iyi çalışabilir. Türklerin en iyi ortaklarımız olmasını istiyoruz. Kötü günlerimizde el uzattıkları gibi bugün de bunu istiyoruz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal