Afganistan'da Pençşir Direniş Lideri 'Ulusal Ayaklanma' Çağrısı Yaptı

Taliban'ın Pençşir’le ilgili olarak ele geçirdik açıklamasını yapmasından sonra Ulusal Direniş Cephesi komutanı Ahmed Mesud önemli bir çağrıda bulundu. Direniş hareketinin lideri, yaptığı açıklamayla Taliban'a karşı ulusal ayaklanma çağrısı yaptı.

06.09.2021-17:45 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-17:45) Afganistan'da Pençşir Direniş Lideri 'Ulusal Ayaklanma' Çağrısı Yaptı

Afganistan’da, Taliban’a karşı direnenlerin son kalesi diye bilinen yerden görülen görüntüler, Taliban tarafından özellikle stratejik noktaların hedef alındığını gösteriyor.

ULUSAL AYAKLANMA ÇAĞRISI

Taliban'ın savaşın bittiğine air yaptığı açıklamadan sonra direnişten yeni bir açıklama geldi. Pençşir’deki direniş liderlik yapan Ulusal Direniş Cephesi komutanı Ahmed Mesud, ulusal ayaklanma çağrısı yaptı.

SOSYAL MEDYADA SESLİ MESAJ YAYINLADI

Mesud, sosyal medyaya sesli mesaj gönderdi. Mesud’un mesajında, 'İçeride veya dışarıda nerede olursanız olun, sizleri ülkemizin onuru, özgürlüğü ve refahı için ulusal bir ayaklanmaya davet ediyorum' ifadeleri yer aldı.

Taliban Sözcüsü, Gani yurtdışına kaçtıktan sonra, kendini Afganistan’ın  geçici Cumhurbaşkanı ilan etmiş olan Emrullah Salih için yurtdışına kaçtığını iddia etmişti. Sözcü, Salih'in Tacikistan'a kaçtığını belirtmişti.

Kabiil, Taliban’ın eline geçtikten sonra kendisine sadık kalacak bir grupla Pençşir’e geçerek direnişin lider kadrosuna yerini almıştı. Salih'in nerede olduğuna ilişkin kesin bilgi yok. Ahmed Mesud ise sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında 'Güvendeyim' demişti. Reuters, Pençşir'de bulunan hükümet binasına Taliban bayrağının çekildiği görüntüleri paylaştı. Konuyla ilgili olarak uzmanlar, ABD'nin ülkede bıraktığı silahları örgütün eline geçirmesinin, Taliban'ın kısa zaman içerisinde bölgeye hakim olabilmesi adına önemli olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal