Adayların beklediği tarih açıklandı: 2024 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 1608 lisans, ön lisans ve lise mezunu sözleşmeli personel alımı yapacak. Vatandaşlar ise personel alımının detaylarını araştırıyor. Peki 2024 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte konu hakkında merak edilenler…

16.04.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 16.04.2024-11:11)

İçişleri Bakanlığı, 1512’si taşra teşkilatlarında, 96’sı ise merkez teşkilatında olmak üzere 1608 personel alımı yapacağını duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasının ardından personel alımına başvurmak isteyenler bilinmesi gerekenleri arama motorlarından araştırıyor. Peki 2024 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman, Nasıl yapılır?

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman?

Yerlikaya, sözleşmeli büro hizmetleri, destek hizmetleri ve teknik hizmetler alanında çalışmak isteyen adayların 22-26 Nisan'daki sözlü sınava e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini açıkladı. Sınavların 27 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında bakanlığın merkezi dahil 8 ilde kurulacak 12 komisyon tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. 

Adayların beklediği tarih açıklandı: 2024 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

Ayrıca, merkez ve taşra birimlerinde çalışacak olan 450 Çağrı Karşılama personelinin tamamının üniversitelerin 2 yıllık Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden mezun olması gerektiğini vurguladı. Yerlikaya, sınav ilanının Resmi Gazete ile bakanlığın ve valiliklerin internet sayfalarından yayınlandığını da ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal