Adana’da Yetişen Meyveler Kadınların Ellerinde Değerleniyor

Şifası saymakla bitmeyen narenciye, dalında dip fiyatı görürken, Kozan ilçesi kadınlarının yöresel lezzetleriyle muhteşem bir gelir kaynağına dönüştü.

12.02.2022-11:28 - (Son Güncelleme: 12.02.2022-11:34) Adana’da Yetişen Meyveler Kadınların Ellerinde Değerleniyor

Adana’ya bağlı Kozan ilçesinde yetişen narenciye, bu yıl dalında 1 TL’den işlem görmüştü. Ancak bölgedeki kadınların narenciyeden elde ettikleri yöresel lezzetler, kapış kapış satılmaya başlandı. 

50 TL’YE SATILIYOR

Adana’nın ara mahallelerinde büyük büyük kazanlar kaynatan kadınlar, 1 TL’ye dalında satılan narenciye ürünlerinin tatlısını yaparak 30-50 kat fazla fiyata satarak, gelir elde ediyorlar.Kozan'a bağlı Tılan Mahallesinde yaşayan Özge Bolat, dalından taze taze topladığı limon ve turunçların kabuklarından tatlı yaptıklarını ve bu tatlıların oldukça ilgi gördüğünü belirtti. 

DALINDA UCUZ OLAN MEYVELER KADINLARIN ELİNDE DEĞERLENİYOR

Bölgenin en gözde simgelerinden olarak görünen Limon ve turunç gibi meyvelerin dallarında bir lira olurken, kadınların ellerinde değerlendiklerini ifade eden Bolat, 1 aylık yoğun emek ile hazırladıkları limon ve turunçların toplanması, temizlenmesi ve kaynatılması ile narenciyenin tatlı yolculuğunun kadınların ekonomik kazanç kapısı olduğunu belirtti. 

KADINLAR DURMADAN ÜRETİYOR

Hemen hemen her bölgede kadınların durmadan üretim yaptığını belirten Bolat, "Kara kazanda şerbetlerini hazırladık, limonları tek tek dizdik, acılarını çıkardık. Uzun bir hazırlık süreci oldu. Limon dalında kaldı bizde değerlendirdik tatlısını yaptık. Kozan Belediyemiz çok güzel destek oldular. Hem sosyal medyadan hem de belediyemiz desteği ile mahallemiz üretime geçti. Kadınlara destek verilince dalında çürüyen limonlar değerlendi.Limon tatlısı 1 ay gibi zorlu yolculuğu var. Toplanması acısının çıkarılması ile başlıyor ardından kaynamaya başlıyor. 30-50 TL arasında fiyatı değişiyor. Ayda 200 kavanoz yaptım" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal