Adalet Bakanlığı Kurban Bayramı Kararını Açıkladı

Adalet Bakanlığı, ceza infaz kurumlarında olan tutuklu ve hükümlülere Kurban Bayramı sebebiyle Ağustos ayında 2 kez aileleriyle görüşme olanağı verecek.

27.07.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-13:31) Adalet Bakanlığı Kurban Bayramı Kararını Açıkladı

1-10 Ağustos ile 15-31 Ağustos tarihleri arasında tutuklu ve hükümlüler koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde birinci dereceden akrabalarından 2 kişiyle kapalı görüş gerçekleştirebilecek.

Adalet Bakanlığı'ndan ceza infaz kurumlarında olan tutuklu ve hükümlülere bayram müjdesi yapıldı. Adalet Bakanlığı, Koranavirüs Bilim Kurulu önerileri kapsamında mahkumlarla aileleriyle bir araya getirmeye karar verdi.

Ceza infaz kurumlarında olan hükümlü ve tutuklular koronavirüs tedbirleri çerçevesinde anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşlerden 2 kişiyle 2 defa kapalı görüşme ile bir araya gelebilecek. Görüşlerin 1-10 Ağustos ve 15-31 Ağustos tarihlerinde yapılması düşünülüyor.

Mahkumlara ziyaret esnasında götürülen hediyeler 24 saat bekletildikten sonra mahkumlara teslim edilecek. Ateş, öksürük, burun akıntısı semptomları olan tutuklu ve hükümlülerin görüş izni olmayacak.

Yapılacak ziyaretlerin sonrasında kapalı görüş alanı minimum 15 dakika havalandırılacak ve zemin, sandalye ve masa benzeri yerler çamaşır suyu ya da başka hijyen gerekçeleriyle dezenfekte işlemi yapılacak.

Ceza infaz kurumlarına giriş esnasında ziyaretçilere maske ve eldiven verilecek. Giriş ve çıkışlarda kapı önünde mesafe kurallarına dikkat edilmesi ve yoğunluğun önüne geçilmesi için önlem alınacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal