AK Parti'den Laiklik Açıklaması: Cumhuriyet Gözbebeğimizdir

Gerçek Hayat dergisinin yaptığı hilafet çağrısının ardından gelen muhalif sesleri susturan AK Parti Sözcüsü Çelik,''Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ve insanlık için erişilmez denilen hedeflere yürüyoruz. Cumhuriyetimiz parlamaya devam edecektir.'' dedi.

27.07.2020-11:58 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-12:59) AK Parti'den Laiklik Açıklaması: Cumhuriyet Gözbebeğimizdir

Haftalık olarak yayımlanan Gerçek Hayat dergisi, ''Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın'' ifadeleriyle hilafet çağrısında bulundu.

Bunun üzerine muhalefetten gelen tepkilerin sesini yaptığı açıklamalarla kesen AK Parti Sözcüsü Çelik, ilk açıklamayı gerçekleştirdi.

''CUMHURİYET GÖZBEBEĞİMİZDİR''
Çelik, Cumhuriyetin tüm yurdun ortak çatısı olduğunu vurgulayarak ''Türkiye'nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir. Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye'nin gündemi değildir.'' dedi.

''ORTAK İDEALLERİMİZ İLE GELECEĞE YÜRÜMELİYİZ''
Ömer Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü ve büyük bir devlet olmasının haricinde tüm dünyada özellikle ''kimsesizlerin kimsesi'' olduğuna işaret ederek, şu açıklamayı gerçekleştirdi:

''Sorumluluğumuz ahlaki ve siyasidir. Siyasal temeli olmayan kamplaşmalar yerine ortak ideallerimizle geleceğe yürümeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Milletimizin duası ve desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ve insanlık için erişilmez denilen hedeflere yürüyoruz. Cumhuriyetimiz parlamaya devam edecektir. Milletimizin tüm fertleri bu gelecekte pay sahibidir.

Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarını rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz. Tarihten bugüne kesintisiz bir halka olarak devam eden mücadele azmimizi daha da kuvvetli kılıyoruz.''

''CUMHURİYETİMİZ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR''
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, söz konusu açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

''Mensubu olmakla şeref duyduğumuz milletimiz, insanlık ailesinin seçkin ve saygın mensubudur. Buna layık olmak hepimizin borcu ve kaderidir. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimiyle milletimizin özlemlerine sağlam adımlarla ulaşacağız. Duamız milletimizledir. Gayretimiz biricik ülkemiz içindir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.''

Gerçek Hayat dergisinin hilafet çağrısı yaptığı dergi (Aşağıdaki fotoğraf)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal