Adalet Bakanlığı Cezaevlerinde Kreş, Anaokulu, Lise ve Meslek Liseleri Açacak

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim iş ortaklığı protokolü imzalayarak cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri hazırlayacak.

07.03.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-15:00)
Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile kapsamlı bir eğitim ve öğretim iş ortaklığı protokolü imzalayarak cezaevlerinde kreş, anaokulu, lise ve meslek liseleri hazırlayacak.

Bakanlıktan gelen yazılı açıklamada, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 9 Mart Pazartesi günü görüşerek kapsamlı bir eğitim ve öğretim iş ortaklığı protokolü imzalayacakları aktarıldı.

Yapılan açıklamada, iki bakanın imzalayacağı protokol içerisinde Adalet Bakanlığının cezaevlerinde annesinin yanında kalan 3-6 yaş grubu çocuklar için kreş ve anaokulu, hapishanelerdeki hükümlü ve tutuklu çocuklarla gençler için lise ve meslek lisesi kuracağının altı çizildi.

Açık hapishanelerde ve çocuk eğitimevlerinde olan hükümlülerin yararlandığı mesleki eğitim merkezine, kapalı cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin de devam etme fırsatına ulaşacağı belirtilen açıklamada, "Protokol kapsamında iş yurtlarındaki hükümlü ve tutukluların kurum içinde 4 yıla kadar örgün eğitim veren mesleki eğitim merkezinde hem çalışıp hem de eğitimlerini tamamlamaları ve burada lise bitirme fark derslerini de görerek aynı zamanda lise diploması almaları sağlanacak." değerlendirmesi yapıldı.

BİNLERCE MAHKUM YARARLANACAK

Protokol boyutunda açık ortaokul ve açık lise eğitimine devam edecek tutuklu ve hükümlülerin, okudukları esas dersler için "Destekleme Yetiştirme Kursları" açılması, her ders için ceza infaz kurumuna gidecek branş öğretmenlerinin yüz yüze eğitim vermeleri ve bu şekilde örgün yöntem uygulanarak eğitim öğretim kalitesinin artırılması da temin edilecek.

İmzalanacak protokol içerisinde ceza infaz kurullarındaki hükümlü ve tutuklulardan 60 bininin mesleki eğitim merkezlerinden, 40 bininin de öteki öğretim programlarından aktif olarak yararlanması tahmin edilecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal