Adalet Bakanı: Bu Drama Kimse Kayıtsız Kalmamalıdır

Türkiye'nin sınır kapılarını açması ile birlikte Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlerle ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklamada bulundu. Bakan Gül yaptığı açıklamada, "Bu drama kimse kayıtsız kalmamalıdır." dedi.

02.03.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-17:30) Adalet Bakanı: Bu Drama Kimse Kayıtsız Kalmamalıdır

Türkiye'nin sınır kapılarını açması ile birlikte şu an için yaklaşık 200 bin göçmen, Yunanistan sınırına dayandı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Göçmenlerle ilgili konuşan bakan, "Artık mesele insani ve vicdani bir boyuta taşınmıştır. Bu drama kimse kayıtsız kalmamalıdır." açıklamasını yaptı. Öte yandan Gül, Avrupa ülkelerinin bir an önce yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Gül, "Bugün göç ve mülteci sorunu konusunda gerekli adımları atmayan ve çifte standart sergileyen Avrupa ülkeleri; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Mültecilerin Hukuki Statüsüne Dair Sözleşme gibi uluslararası yükümlülüklerini bir an önce yerine getirmelidir. Geçmişten bugüne dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün dünya mazlumlarına kucak açan Türkiye, insanlığın ve vicdanların sözcüsü olmaya devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE İNSANLIĞIN VE VİCDANIN SÖZCÜSÜ OLAMAYA DEVAM EDECEK"

Gül açıklamalarının devamında, "Geçmişten bugüne dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün dünya mazlumlarına kucak açan Türkiye, insanlığın ve vicdanların sözcüsü olmaya devam edecektir." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal