Adalet Bakanı Açıkladı! Yargıda Yeni Coronavirüs Önlemleri

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Cezaevlerinde pozitif coronavirüs vakası ortaya çıkmamıştır." dedi.

16.03.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-15:20)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde alınan yeni kararlara yönelik açıklamada bulundu. Bakan Abdulhamit Gül, 60 yaş üstü hakim ve savcıların idari izinli sayılacağını açıkladı.

Bakan Gül, "Cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların sağlığı devlete emanettir. Bu konuda büyük titizlik gösterilmesi hepimizin ortak beklentisidir." dedi.

"NÖBETÇİ NOTERLİK UYGULAMASI ERTELENDİ"

Gül, coronavirüs tedbirleri kapsamında, "nöbetçi noterlik" uygulamasının yeni bir karara kadar askıya alındığını duyurdu.

"HÜKÜMLÜLERİN TOPLU FAALİYETLERİ SONA ERDİRİLDİ"

Adalet Bakanı Gül, "Denetimli serbestlik kapsamında hükümlülerin toplu olarak yaptıkları tüm faaliyet ve çalışmalar sona erdirilmiştir." açıklamasını yaptı.

AVUKAT GÖRÜŞMELERİ

Avukat görüşmelerine yönelik alınan önlemler çerçevesinde konuşan Gül, "Avukatlarımızın bu süreçte görüşmelerini asgari düzeyde gerçekleştirmesini öncelikle öneriyoruz. Acil ve çok gerekli haller varsa da hiçbir şekilde temas söz konusu olmayacak şekilde avukatlarımızın kapalı görüş yapması yönünde Bilim Kurulu'nun bir tavsiyesi ve bu konuda alınmış bir karar var." diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal