Açık Kekik Karaciğeri

Açık kekik hakkında uzmanlar uyarıyor. Açık kekik aslında posa halinde satılıyor. Bu nedenle kapalı kekik alınması daha az tehlikeli oluyor.

12.11.2019-10:24 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-10:38)

Açık kekik satışında büyük bir hile görüldü. Eğer açık kekik alıyorsanız karaciğerinize zarar veriyor olabilirsiniz. İşte, açık kekik hilesi...

UZMANLAR AÇIK KEKİK İÇİN UYARIDA BULUNUYOR

Aktarlarda açıkta satılan kekiklerin içinde yararlı olan, kokusunu veren etkili maddelerin olmadığını belirten Prof.Dr. Yeşilada, “Marmara Bölgesi’ndeki kentlerinde açıkta satılan kekikleri toplayıp bir çalışma yaptık. Maalesef açıkta satılan kekiklerin hiçbirinde yararlı olan etkili maddeler keşfedilmedi. Çünkü kekikteki uçucu yağlar para ettiği için arıtma methoduyla onu alıyorlar, bu arıtma esnasında görsel şekilde bitki bozulmuyor onu kurutup bize kekik diye satılyorlar. Piyasada açıkta satılan kekik diye aldığımız hiçbir kekik yeterli oranda uçucu yağ taşımıyordu. Bu etkili etmenleri almışlar bize ‘cesetleri’ satıyorlar. Niye ceset diyorum çünkü uçucu yağ gittikten sonra nemlenen bitki kurumaya bırakıldığında karaciğere hasar veren aflatoksin denen mantarlar, bakteriler üremeye başlayabiliyor” diye açıkladı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal