1 Liraya Mal Edilip 100 Liraya Satılan Bu Ürün Tehlike Saçıyor!

Uzmanlar son zamanlarda tehlike saçan Seylan tarçını hakkında uyarılarda bulunuyor. Oldukça düşük maliyetle elde edilen tarçın pahalıya satılıyor.

11.11.2019-16:52 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-16:50)

En fazla on liraya mal edilen tarçın sofralara yüz liraya geliyor. Hal böyle iken sağlığı tehdit ettiği kadar cepleri de tehdit ediyor.

SEYLAN TARÇININA DİKKAT

Uzmanlar, piyasadaki Vietnam ve Çin tarçınlarına karşı uyarıyor. Özellikle çubuk tarçına dahil edilen kumarin isimli etken maddenin öldürücü etkisi olduğu ifade ediliyor. Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Odunsu bölüm yüksek miktarda kumarin barındırıyor. Kumarin, kan sulandırıcı, karaciğer üstünde toksik, karaciğer enzimlerini artıran bir madde ve dolayısıyla yaşamsal tehlike oluşturabilecek bir madde. Bir Seylan tarçını 10 liraya mal oluyor, 100 liraya satılıyor ancak odun bölümü 1 liraya mal oluyor, 100 liraya satılıyor. Vatandaş da Seylan tarçını ile odunsu bölümünün arasındaki farkı bilmediği için hangi tarçını aldığının farkına varamıyor" şeklinde konuştu. Özellikle diyabet hastaları şekeri dengelediği için Seylan tarçınını sık sık tercih ediyor. Alınan tarçının sağlıklı olup olmadığını anlamak için tarçını incelemek lazımdır. Tarçının içinin dolu olması ve renginin açık olması, o tarçının sahte olmadığını gösteriyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal