Bunu Yaparsanız Akciğer Kanseri İhtimalini %50 Azaltırsınız!

Akciğer kanseri Türkiye’de oldukça yaygın. Bunun sebebi nargile, sigara hatta son günlerde elektronik sigara tüketimi kaynaklanıyor.

11.11.2019-16:18 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-16:17)

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Akciğer Kanseri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Yılmaz, nargile hakkında uyarılarda bulunurken akciğer kanseri hakkında önerilerde bulundu.

BUNU YAPARSANIZ AKCİĞER KANSERİ İHTİMALİNİ %50 AZALTIRSINIZ!

Türkiye'de ortalama 50 bin akciğer kanseri hastası olduğunu, sigara başta olmak üzere, tütün ve tütün malzemeleri kullanımının akciğer kanserinde en önemli risk etmeni olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Sigarayı bıraktıktan 10 senenin ardından, akciğer kanseri riskinin yüzde 50 oranında azaldığı görülmektedir. Şimdilerde, değişik metotlarla özendirilen ve gittikçe artan nargile tüketimi özellikle gençlerimiz için büyük bir tehdittir. Elektronik sigara endüstrinin bir kandırmacasıdır ve ciddi tehlike barındırmaktadır. Bu sebeple tütün ve bütün tütün ürünlerinin kapalı veya açık yerlerinde kullanımını veya kullanımının özendirilmesi önlenmektedir" değerlendirmesini yaptı. Tütün kullanımının yanı sıra pasif içicilik, genetik etmenler, radon gazı, asbest, çevresel toksinler, silika ve ağır metal maruziyetleri, hava kirliliği gibi çevresel ve mesleki risk etmenlerinin de akciğer kanserine sebep olan etmenler şekilde sıralayan Yılmaz, akciğer kanseri için erken teşhisinin oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal