Abdülhamid Han gemisi yeni macerasına hazırlanıyor: Doğal gaz aramaları öncesinde Mersin’e geldi

Türkiye’nin yerli sondaj gemilerinden Abdülhamid Han, doğal gaz arama faaliyetleri öncesinde Mersin’in Taşucu Limanı açıklarına demirledi. İşte detaylar…

16.03.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-17:12)

Karadeniz ve Doğu Akdeniz’deki doğal gaz faaliyetlerinde önemli bir pay sahibi olan Abdülhamid Han sondaj gemisi, hidrokarbon arama çalışmalarının ardından yeni görevini yapmadan önce Mersin’in Taşucu Limanı’na demirledi.

Abdülhamid Han yeni görevine hazırlanıyor

TRT Haber’in yer verdiği habere göre; Türkiye, denizlerde doğal gaz arama faaliyetlerini yürütmek için enerji filosuna eklediği yedinci nesil teknolojiye sahip gemi 238 metre uzunluğundaki ve 42 metre genişliğinde.

Abdülhamid Han gemisi yeni macerasına hazırlanıyor: Doğal gaz aramaları öncesinde Mersin’e geldi

Abdülhamid Han sondaj gemisi, işlemlerin tamamlanmasının ardından yeni görev yerine hareket edecek. Abdülhamid Han adı verilen bu gemi, teknik özellikleri ve fiziki donanımıyla "Mavi Vatan"da hidrokarbon arama çalışmalarına katılan filonun en güçlüsü olarak öne çıkıyor. Geminin ilk görev yerine uğurlanması ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 9 Ağustos 2022'de gerçekleştirilen bir törenle yapılmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal