KAAN için dikkat çeken yorum: ‘F-35 seviyesine gelecek’

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye’nin yerli savaş uçağı KAAN’ın ilerleyen dönemde ABD savaş uçağı F-35’lerin seviyesine geleceğini söyledi. Kotil, KAAN’ın, Rafale ve Eurofighter’dan daha üstün olacağını da sözlerine ekledi.

16.03.2024-09:25 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-17:12)

Bir televizyon kanalında, geçtiğimiz haftalarda ilk uçuşunu gerçekleştiren Türkiye’nin yerli savaş uçağı KAAN hakkında açıklamalarda bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN’ın ilerleyen dönemde ABD savaş uçağı F-35’lerin seviyesine geleceğini ifade etti ve Rafale ve Eurofighter’dan daha üstün olacağını vurguladı.

‘Testler çok uzun sürüyor’

Akşam’da yer alan habere göre Kotil’in açıklamaları şu şekilde:

Sayın Cumhurbaşkanı, "2028'de 20 tane uçağın teslimatı planlanıyor" demişlerdi. Bizim de bütün gayretimiz bu, 1 tane KAAN yaptık, 3 tane daha KAAN yapıyoruz. Testler çok uzun sürüyor. 3 uçak daha yapıyoruz, bunlar test uçağı olacak. Rafale'den de Eurofighter dan da üstün bir uçak olacak KAAN. İleride de F-35 seviyesinde olacak inşallah. Önemli olan TUSAŞ için ağacın gelmesi, meyve gelecektir. Şu anda 16 bin çalışanımız var.

KAAN stratejik bir asset. KAAN'ın yurt dışına satışı için bir yorum yapamam.

KAAN için dikkat çeken yorum: ‘F-35 seviyesine gelecek’

ATAK helikopterinde son durum

TUSAŞ T-129 Atak dediğimiz helikopterimiz çok iyi satıyor yurt dışında. Motoru yurt dışından geliyor ancak TUSAŞ T-929 Atak-2 dediğimiz ABD'lilerin Apache dediği tarzda geliştirdiğimiz helikopterimizin her şeyi, motoru dahil bize ait olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal