Meteoroloji’den hafta sonu uyarısı: Yurdun büyük bölümü yağışlı olacak

Meteoroloji’nin yaptığı son uyarıya göre Türkiye’de hafta sonu hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Ancak yurdun büyük bölümünde sağanak yağışın da etkili olması bekleniyor. İşte 16 Mart 2024 hava durumu…

16.03.2024-09:16 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-17:13)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu planı yapanlar için kritik bir uyarıda bulundu. Yayımlanan 16 Mart 2024 hava durumu raporuna göre, Cumartesi ve Pazar günleri yurdun büyük bölümünde sağanak yağış yaşanması beklenirken hava sıcaklıklarının da mevsim normalleri üzerinde olacağı kaydedildi.

Yurdun büyük bölümü yağışlı olacak

Marmara Bölgesi'nde yağışlar etkisini azalttı ve sıcaklık 14-15 derece civarında seyrediyor. Pazar günü ise bulutlu bir hava bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde hava parçalı ve çok bulutlu. İzmir ve Muğla'da sıcaklık 18, Denizli'de 17, Afyonkarahisar'da ise 12 derece olarak ölçülüyor.

Akdeniz Bölgesi'nde sağanak yağışlar etkili olurken, sıcaklık 15 ila 20 derece arasında değişiyor ve batı illerinde 20 dereceyi aşıyor.

Meteoroloji’den hafta sonu uyarısı: Yurdun büyük bölümü yağışlı olacak

İç Anadolu Bölgesi'nde yağışlar görülüyor ve sıcaklık en yüksek 11-12 derece civarında seyrediyor. Pazar günü bölgede parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi'nde yağışlar etkisini sürdürüyor ve sıcaklıklar 10 ile 15 derece arasında seyrediyor. Yağışların Pazar günü de orta ve doğu kesimlerde devam etmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde de yağışlı bir hava hüküm sürüyor. Bölgenin kuzey ve güney kentlerinde bu yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülüyor. Günün en yüksek sıcaklıkları Kars'ta 6, Malatya'da 14, Elazığ'da 13, Hakkari'de ise 9 derece olarak ölçülüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise bulutlu ve yağışlı bir hava etkili. Sıcaklık Gaziantep ve Adıyaman'da 16, Diyarbakır'da 14, Şanlıurfa'da ise 18 derece olarak ölçülüyor.

16 Mart 2024 hava durumu

Meteoroloji’den hafta sonu uyarısı: Yurdun büyük bölümü yağışlı olacak

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal