AB'den Türkiye'ye Küstah Tehdit!

Kendi içerisindeki bölünmeyi bir türlü durduramayan ve salgın boyunca insanların ölmesini engelleyemeyen Avrupa Birliği, Türkiye'ye yönelik gerilimi arttıracak açıklamalarına devam ediyor.

19.11.2020-21:59 - (Son Güncelleme: 19.11.2020-21:50) AB'den Türkiye'ye Küstah Tehdit!

Avrupa Birliği yetkilisi Josep Borrell, Ankara'nın Kıbrıs ile ilgili attığı adımları eleştirirken, "Türkiye'nin Kıbrıs'la ilgili son eylemlerinin gerilimi tırmandırdığını düşünüyoruz, Türkiye ile ilişkilerde bir dönüm noktasındayız' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN SON EYLEMLERİ GERİLİMİ TIRMANDIRIYOR'

AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının bugünkü zirvesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Borrell, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın pazar günü KKTC'de yaptığı iki devletli çözüm vurgusuna atıfta bulunarak "Türkiye'nin Kıbrıs'la ilgili son eylemlerinin ve açıklamalarının BM kararlarına aykırı olduğunu ve gerilimi daha da tırmandırdığını düşünüyoruz' dedi.

'ALMAN BAKAN İYİLEŞTİ, İLK İŞ OLARAK TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ

Geçtiğimiz haftalarda koronavirüs testinin pozitif olduğu belirtilen Alman Bakan Heiko Maas, Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de provokasyon yapmakla suçlayarak Ankara yönetimine karşı yaptırım seçeneğinin gündemde olduğunu belirtti.

Aralık ayında düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) toplantısını işaret eden Maas, "Eğer Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki provokasyonları devam ederse aralık ayındaki AB toplantısında yaptırımların değerlendirilmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal