AB’den Rusya’ya ilhak tepkisi: Yaptırımları artıracağız

Rus lider Vladimir Putin’in Ukrayna’nın 5 bölgesinde ilhak ilan etmesi Avrupa Birliği’nin (AB) tepkisi çekti. AB yaptığı açıklamada, "Kırım, Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk, Ukrayna'nındır. Rusya'ya karşı yaptırımları artıracağız" dedi.

30.09.2022-17:39 - (Son Güncelleme: 30.09.2022-17:39) AB’den Rusya’ya ilhak tepkisi: Yaptırımları artıracağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da gerçekleştirdiği konuşmada, Ukrayna’nın Kırım, Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk bölgelerinde ilhak ilan edildiğini duyurmuştu. Putin bu açıklaması Avrupa Birliği (AB) tarafında büyük bir tepki çekti. AB tarafından yapılan açıklamada "Kırım, Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk, Ukrayna'nındır. Rusya'ya karşı yaptırımları artıracağız" ifadelerini kullandı. 

Yaptırımları artıracağız

AB’nin açıklamasında "Kırım, Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk, Ukrayna'nındır. Avrupa Birliği, bu yasadışı ilhakı hiçbir zaman tanımayacak. Rusya'ya karşı yaptırımları arttıracağız ve Ukrayna'ya güçlü desteğimizi sürdüreceğiz" ifadelerinin yer alması gerilimin daha da artacağının sinyalleri gibi görünüyor.

AB ilhak açıklaması

İlhakı asla tanımayacağız

ABD Başkanı Joe Biden da bugün konu hakkında bir açıklama yaparak, Rusya'nın Ukrayna topraklarını el koyma hamlesini 'asla' tanımayacağını söylerken, ‘asla’ kelimesini art arda 3 defa kullandı.

İngiltere Başbakanı Liz Truss da Rusya’ya tepki göstererek Rusya'nın Ukrayna topraklarını ilhak etmesini asla kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal