Putin’den son dakika açıklaması: 4 bölge Rusya topraklarına katıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 bölgenin Rusya Federasyonuna katıldığını açıkladı. İşte detaylar…

30.09.2022-16:32 - (Son Güncelleme: 30.09.2022-16:41) Putin’den son dakika açıklaması: 4 bölge Rusya topraklarına katıldı

Putin’den son dakika açıklaması geldi. Dünya basınında kırmızı bültenle yayınlanan açıklamada 4 bölgenin Rusya Federasyonuna katıldığı belirtildi. Putin yaptığı açıklamada, Zaporizhzhia, Kharkiv, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin Rusya Federasyonu'na "katıldığını" duyurdu. 

4 bölge Rusya’ya katıldı

Putin, Ukrayna’dan alınan 4 bölgenin kendilerine katıldığını açıkladı. Putin, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye’nin Rusya’ya bağlanmasına ilişkin gerekli anlaşmaların imzalandığını belirtti. Kremlin Sarayı’nda açıklamalarda bulunan Putin, “Rusya Donetsk, Luhansk, Zaporozhye ve Kherson bölgesinde yapılan seçimleri müzakerelerde tartışılmayacak. Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Zaporojye ve Herson bölgelerinde yaşayan insanlar sonsuza dek bizim vatandaşlarımız olacaklar. Kiev rejimine askeri faaliyetlerini derhal durdurma ve müzakere masasına dönme çağrısını yapıyorum. Batı, Rusya’yı özgür bir ülke olarak değil, kolonisi olarak görmek istiyor. Rusya, Batı’ya gerekli değil ancak bizler için gerekli. Batı, Rusya'nın büyüklüğünü kıskanıyor. Rusya uygarlık ülkesidir. En üst düzeyde varılan anlaşmalar artık geçersizdir. Tarihsel birliğimizi yeniden kurmak için her şeyi yapacağız” dedi.

Rusya 4 bölgeyi daha kendisine kattı 

Rusya ihanet etmeyecek

Ruysa’nın Batı’nın belirlediği kurallara göre yaşamayacağının altı çizilen konuşmada, “Donetsk, Lugansk, Zaporojye ve Herson halklarının seçimlerini tartışmayacağız. Seçim yapılmıştır ve Rusya onlara ihanet etmeyecek. Batı kasıtlı olarak etnik grupları ortadan kaldırdı, onları uyuşturucuya bağımlı hale getirdi. Rusya, Batı’nın çifte standartları hatta üçlü standartlarıyla belirlediği kurallara göre yaşamayacak” ifadeleri yer aldı. 

Kadirov ağlayarak izledi

Vladimir Putin'in Ukrayna'dan savaşla ilhak ettiği 4 bölgenin Rusya'ya bağlandığını duyurması sırasında Çeçen lider Kadirov'un ağlaması dikkat çekti. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal