Hull City’den açıklama geldi: Shota Arveladze görevinden alındı

Acun Ilıcalı’nın satın alımının ardından Hull City’nin başına getirilen teknik direktör Shota Arveladze ile son maçlarda alınan başarısız sonuçlar nedeniyle yollar ayrıldı. Detaylar haberimizde...

30.09.2022-17:30 - (Son Güncelleme: 30.09.2022-17:30)

İngiltere Championship Ligi ekiplerinden Hull City, sezona oldukça iyi bir başlangıç yaparken, son haftalarda ise başarısız sonuçlar alınmasının ardından teknik direktör Shota Arveladze’yi görevinden aldı. Acun Ilıcalı’nın kulübü satın almasının ardından takımın başına getirilen Gürcü teknik adam, çıktığı 30 karşılaşmada maç başına 1.10 puan ortalaması yakalarken bu süreçte Hull City 15 mağlubiyet 9 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti.

Küme düşme potasına geriledi

Son oynadığı maçta deplasmanda Swansea City’ye 3-0 kaybeden Hull City’de teknik direktör Shota Arveladze eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Sezona üst üste 3 galibiyet alarak başlayan, bir ara liderliğe kadar yükselen turuncu siyahlı ekip son 6 maçta 5 mağlubiyet alarak 20. sıraya gerilemişti.

İngiliz basını daha önce duyurmuştu

Hull City’ye yakınlığı ile bilinen Hull Live’da yer alan habere göre Acun Ilıcalı ile Shota Arveladze, son maçta alınan 3-0’lık Swansea mağlubiyetinin ardından bir görüşme gerçekleştirmiş ve görüşme sonucunda Gürcü teknik adamın bileti kesilmişti. 

Shota Arveladze

Söz konusu haberde şu ifadeler yer aldı:

"Hull City'nin Swansea City deplasmanında 3-0 kaybettiği maçın hemen ardından teknik direktör Shota Arveladze istifasını sundu. Shota Arveladze ve Acun Ilıcalı, Swansea maçının hemen ardından bir görüşme yaptı. Bu görüşmede  Shota Arveladze'nin Ilıcalı'ya istifasını sunduğu iddia edildi.’’

Shota İngiliz medyasını eleştirmişti

Acun Ilıcalı’ya istifa mektubu verdiği iddialarına tepki gösteren Shota Arveladze görüşme hakkında, ‘’Bir şey olmadı. Her zaman yaptığımız görüşmeyi yaptık. Ne yapabilirim veya ne düşünüyorum konusunda görüştük. Konu geçmişle ilgili değildi. Kimse geçmişle ilgili düşünceleri dinlemek istemiyor. Medya, buraya birisini getirme konusunda meşgul." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal