ABD’den Yeni Salgın Uyarısı!

Koronavirüs salgının patlak vermesi sonrası ABD virüsün Çin kaynaklı olduğunu iddia etmişti. Şimdide yeni bir salgının başlayabileceğini ileri sürdü.

31.05.2021-12:56 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-13:19)

Tüm dünya yaklaşık iki yıldır koronavirüsle mücadele veriyor. Kovid-19 salgının yayılmaya başladığı günden beri Çin’i suçlayan Amerika Birleşik Devleri, yeni bir salgının başlayabileceğini iddia etti.

Çin ve ABD arasında süren koronavirüs kaynağı tartışmasına İngiliz ajanlarda dahil oldu. Yapılan araştırmalar sonrası İngiltere basınında çıkan haberler gerginlik yarattı.

İngiltere’de çıkan konuyla ilgili bir kaynakta, ‘Bizi farklı yönlere getiren bir yığın kanıt karşımıza çıkabilir. Çinliler her halükarda yalan söyleyecek. Tam olarak emin olabileceğimizi sanmıyorum’ ifadeleri yer aldı.

YENİ SALGIN TEHLİKESİ KAPIDA

Koronavirüs kaynağı hakkında uzun süredir araştırma yapan ABD hükümeti, virüsün kökeninin tespit edilememesi durumunda başka bir pandemi olabileceğine dair ciddi endişelerin bulunduğunu belirtti.

Diğer bir kaynakta, ‘Böyle bir şey tekrar yaşanabilir ve biz bir sonraki salgından bir hayvan pazarı veya laboratuvar sızıntısı kadar uzaktayız’ bilgisi yer alıyor.

ABD’nin koronavirüs kaynağıyla ilgili iddiaları sonrası İngiliz Milletvekilleri, ocak ayında yaptıkları bir açıklamada soruşturma talebinde bulunmuşlardı ve bu taleplerinin devam ettiğini belirttiler.

İngiltere Dışişleri seçme komitesi başkanı Tin Tugendhat, ‘Wuhan'dan gelen sessizlik tedirgin edici. Mahzeni açmalı ve gelecekte kendimizi koruyabilmek için neler olduğunu görmeliyiz.’ Diyerek şöyle devam etti:

‘Bu da, dünyadaki ve DSÖ'deki ortaklarla birlikte bir soruşturma başlatmak anlamına geliyor.’

İNGİLTERE VE ABD ORTAK KOVİD-19 ÇALIŞMASI

Güvenilir bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Telegraph'a İngiliz yetkililerin salgına ilişkin yeni ABD soruşturmasında çalıştığını ifade edildi.

İngiliz yetkililer, ‘Wuhan hakkında sahip olduğumuz istihbarata katkıda bulunuyoruz, ayrıca Amerikalılara yardımcı olabileceğimiz herhangi bir istihbaratı doğrulamasına ve analiz etmesine yardımcı olmayı teklif ediyoruz.’ Şeklinde konuştu.

‘Koronavirüs salgınının arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmak için gerekli olan şey, bilgiye dayalı analizden ziyade iyi kaynaklı istihbarattır ve bunu elde etmek de kolay değil’ dedi.

Yapılan araştırmalar, laboratuvarın bilim insanları tarafından bir madenden toplanan virüslerden birinin, koronavirüse neden olan SARS-CoV-2 için yüzde 96,2 eşleştiğini göstermekte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal