Çocukları Koronavirüsten Koruyan Yöntem!

Mutasyonlu virüs en çok çocukları etkilemeye başlamıştı. Yapılan yeni çalışmalarda moderna aşısının çocuklarda koruma sağladığı gözlemlendi…

26.05.2021-12:03 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-12:03)

Tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgınında çalışmalar hız kesmeden devam ederken ortaya çıkan mutasyonlu virüs panik yaratmıştı. Çocuklar üzerinde kendini daha çok belli eden mutasyonlu virüse karşı hızlı bir çalışma yürüten Sağlık Bakanlığı, moderna aşısının çocuklarda koruma sağladığını belirtti. 3 bin 700'den fazla çocuk üzerinde yürütülen aşı çalışmalarında, ilk dozdan iki hafta sonra çocuklarda yüzde 93 oranında etkinlik görüldüğü ifade edildi.

Amerika Birleşik Devleri merkezli ilaç şirketi Moderna, ürettikleri kovid-19 aşısının 12 yaşındaki çocukları ‘güçlü bir şekilde’ koruduğunu açıkladı. ABD ve Kanada’da, Pfizer-BioNTech üretimi aşının 12 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılmaya başlamıştı ve aşılamalar çocuklar üzerinde direnci artırmaya başladı.

Pfizer-BioNTech AŞISI ÇOCUKLARI GÜÇLENDİRİYOR

Associated Press'in haberine göre, Moderna, Pfizer-BioNTech aşısının ardından çocuklara uygulanacak aşı olmak için bir sonraki seçenek olması planlanıyor.

Şirket yaptığı çalışmada, çocuklara ilişkin verileri haziran ayının ilk günlerinde ABD Gıda ve İlaç Dairesi ve diğer küresel düzenleyicilere ulaştıracağını belirtti.

3 BİN 700'DEN FAZLA ÇOCUK ÜZERİNDE ÇALIŞMA YAPILDI

Moderna ekibi, 12 ve 17 yaş arası 3 bin 700'den fazla çocuk üzerinde çalışmalarını gerçekleştirdi. İlk veriler, aşının yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da aynı bağışıklık koruma belirtilerini sağladığını gösterdi.

Uygulanan koronavirüs aşısının yan etkileri olarak ise kollarda ağrı, baş ağrısı ve yorgunluk gibi aynı tür geçici şikayetlerin olduğu ifade edildi.


İLK DOZDAN SONRA YÜZDE 93 ORANINDA KORUMA

Moderna'nın Kovid-19 aşısının, ilk dozdan iki hafta sonra yüzde 93 oranında fayda sağladığı gözlemlendi. Mutasyonlu virüsün çocukları daha çok etkilemekte. ABD’de vakaların yüzde 14’ünü çocuklar oluşturuyor.

Amerikan Pediatri Akademisi'ne göre, ABD'de en az 316 çocuk, pandemi nedeniyle yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal