ABD'den Venezuela'ya Seyehat Uyarısı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına yönelik bir seyahat uyarısı yayımladı. Uyarı düzeyinin en yüksek seviyeye olan 4. Seviye çıkarıldığı bildirilen ABD Dışişleri’nin açıklamasında vatandaşlara “Venezuela’ya gitmeyin” uyarısında bulunuldu.

29.01.2019-21:10 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-21:11) ABD'den Venezuela'ya Seyehat Uyarısı!

Amerika Birleşik Devletleri, kendi vatandaşlarına yönelik keyfi gözaltıların yapıldığını iddia ederek Venezuela'ya seyehat uyarısı yayınladı. 

ABD tarafından yayınlanan açıklamada Venezuela'daki duruma ilişkin de şu bilgiler verildi:

"Cinayet, silahlı soygun, adam kaçırma ve araba kaçırma gibi şiddet içeren suçlar yaygındır. Politik mitingler ve gösteriler, çoğu zaman önceden çok az haber verilerek gerçekleştirilir. Gösteriler tipik olarak, katılanlara karşı göz yaşartıcı gaz, biber gazı, TOMA ve plastik mermilerin kullanılmasını içeren, bazen de yağma ve vandalizme dönüşen güçlü bir polis tepkisi ortaya çıkarmaktadır."

"KONSOLOSLUK ERİŞİMİ KISITLANIYOR"

“Venezuela'nın tamamında yiyecek, elektrik, su, ilaç ve tıbbi malzeme kıtlığı yaşanıyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yetersiz sağlık bakımı ve Venezuela'daki tıbbi altyapının bozulmasından dolayı 15 Mayıs 2018'de Seviye 3 ‘Gereksiz Seyahatten Kaçının’ uyarısı vermişti. Venezuela'da vatandaşlığa sahip olup gözaltına alınmış olan ABD vatandaşlarına konsolosluk erişimi, Venezuela hükümeti tarafından ciddi şekilde sınırlandırılmıştır.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal