ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a açık çağrı! 'NATO müttefiklerimiz olan Yunanistan ve Türkiye'yi bölgede barış, güvenlik için birlikte çalışmaya teşvik ediyoruz'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, 'Müttefiklerimizin gerilimi daha da artıracak açıklamalardan kaçınmalarını arzuluyoruz' şeklinde çağrıda bulundu. İşte haberin detayları...

17.06.2022-09:57 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-10:24)

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gel-gitli ilişki sürmeye devam ederken, bu konu ABD'nin başkenti Washington'da da gündemde kalmaya devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, düzenlemiş olduğu basın toplantısında; Yunanistan'ın Türkiye'nin dibindeki adaları silahlandırmasına yönelik bir soruya yanıt verdi. 


''Diplomasi yoluyla çözmelerini teşvik etmeye devam ediyoruz'' 

İçerisinde bulunduğumuz son dönemde meydana gelen gerilimlere yönelik konuşan Price, "Bizim bu konudaki pozisyonumuz birkaç hafta önce duyduğunuz pozisyonla aynı. Bütün ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı duyulmalı ve bunlar korunmalıdır. Biz NATO müttefiklerimiz olan Yunanistan ve Türkiye'yi bölgede barış, güvenlik için birlikte çalışmaya ve farklılıkları diplomasi yoluyla çözmelerini teşvik etmeye devam ediyoruz" diye söyledi. 


''Her iki ülkenin de gerilimi azaltmaya devam etmesini istiyoruz'' 

Diğer yandan Price, iki ülke arasındaki gerilimin de son bulması doğrultusunda ifadeler kullandı. Price, "Müttefiklerimizin gerilimi daha da artıracak açıklamalardan kaçınmalarını arzuluyoruz. Yunanistan ve Türkiye elbette bizim kuvvetli partnerlerimiz. Onlar ABD'nin kritik öneme sahip olan NATO müttefikleri ve biz her iki ülkenin de gerilimi azaltmaya devam etmesini istiyoruz" şeklinde yorumda bulundu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal