ABD’den Rusya’ya Navalni hamlesi: 500’ün üzerinde yaptırım uygulanacak

ABD hükümeti, Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin ölümü ve Ukrayna’ya yapılan saldırılar sebebiyle Rusya’ya mali ve askeri olmak üzere 500’ün üzerinde yaptırım uygulayacak. Detaylar haberimizde…

24.02.2024-10:48 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-17:31)

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin ölümü ve Ukrayna’ya yapılan saldırılar sebebiyle Rusya’ya mali ve askeri olmak üzere 500’ün üzerinde yaptırım uygulanacağı bildirildi.

ABD’den Rusya’ya Navalni hamlesi

Haber Global’de yer alan habere göre; Navalni'nin hapis cezasına neden olan yetkililere karşı alınacak tedbirleri içeren yaptırımlar, Rusya'nın kartlı ödeme sistemi Mir'i ve yaklaşık 100 firma ile kişinin ihracat kısıtlamalarını içermektedir. Ayrıca, ABD'nin yaptırımları, Rusya'nın gelecekteki enerji üretimini geliştiren, insansız hava aracı konusunda İran'la işbirliği yapan şirketler ve Rus ordusuna malzeme sağlayan işletmelerle bağlantılı kuruluşlara da uygulanacaktır.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı açıklamada, "Yeni yaptırımlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yurtdışındaki saldırganlığı ve içerdeki baskısının daha ağır bir bedel ödemesini sağlayacak. Eğer Putin ölüm ve yıkımının bedelini ödemezse devam edecektir" dedi. ABD'nin açıkladığı son paketle birlikte yaptırım uygulanan kuruluşların sayısı 4 binin üzerine çıkmış oldu.

ABD Rusya yaptırım

AB, 13. yaptırım paketini açıkladı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Rusya'nın silah tedarikine yardımcı olmak ve Ukraynalı çocukların kaçırılmasına karışmakla suçlanan 200 şirket ve kişiyi içeren yaptırım paketini açıkladı. Borrell, "Ukrayna'nın meşru savunma mücadelesine destek verme kararlılığımızı sürdürüyoruz" dedi.

Yaptırımlar arasında Kuzey Kore'nin savunma bakanı da dahil olmak üzere Kuzey Kore silahlarının Rusya'ya sevkiyatını sağlayan 10 Rus şirketi ve kişi de bulunuyor. AB, savaşın başlamasından bu yana 2 binden fazla kişiye yaptırım uyguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal