ABD'den Kabil İtirafı!

ABD Savunma Bakanlığı, terör örgütü DEAŞ mensubu olduğu gerekçesiyle bir Afgan mühendisin bulunduğu araca yönelik düzenlenen drone saldırısıyla alakalı olarak 'hataydı' açıklamasında bulundu

19.09.2021-11:20 - (Son Güncelleme: 19.09.2021-11:55) ABD'den Kabil İtirafı!

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), 29 Ağusto tarihinde terör örügütü DEAŞ mensubu ve intihar bombacısı olduğu iddiasıyla Afgan mühendisin aracına yönelik bir drona saldırısı düzenlendi. Bu drone saldırısında 7'si çocuk 10 kişi hayatını kaybetti. 

PENTAGON KOMUTANI ÖZÜR DİLEDİ

Pentagon'a bağlı ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth Mckenzie, Afgan mühendisin bulunduğu araçta intihar bombacısı olmaığı ve saldırıda hayatını kaybeden 10 kişinin tamamının sivil olduğunu belirtti ve özür diledi.

SALDIRI GERÇEKLEŞECEĞİNE DAİR İSTİHBARAT ALDIK

Orgeneral Kenneth Mckenzie, saldırıdan 48 saat önce beyaz Toyota Corolla marka bir araçtan DEAŞ planlayıcılarının bulunduğu, aynı alana çıkan patlayıcılarla ve havaalanına roketlerle  saldırı gerçekleşeceğine dair bir istihbarat aldıklarını söyledi. Amerika Birleşik Devletleri'nin drone saldırısında ABD'li yardım kuruluşu çalışanı olan Zemari Ahmedi'ye ait olan beyaz Toyota Corolla marka otomobilin yanlışlıkla hedef alındığını ifade etti.

PENTAGON TÜM SORUMLULUĞU ÜSTLENDİ

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon)'nın sözcüsü olan John Kirby'nin gerçekleştirdiği basın toplantısına katılan McKenzie, yürütülen soruşmanın sonucuna ilişkin açıklama yaparken gerçekleştirilen bu saldırının tüm sorumluluğunu üstlendiğini dile getirdi.

Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth Mckenzie, sözlerini ''Saldırıda hedef alınan araçtakilerin ya da ölenlerin DEAŞ/H ile bir bağlantısı yok ya da ABD güçlerine doğrudan bir tehlike arz etmiyor'' şeklinde sürdürdü.

ÖLENLER SİVİLDİ ÖZÜR DİLERİZ

Saldırının sivillere yönelik tehlikeyi anında engellemek için olduğunu ifade eden McKenzie, ''En içten özürlerimi iletiyorum. Kurbanların aileleri için bir telafi düşünüyoruz.'' dedi.

ABD SAVUNMA BAKANI DA ÖZÜR DİLEDİ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de korkunç hatadan ötürü özür dilediklerini ifadelerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal