Kastamonu'ya Mehmetçik Desteği

Kastamonu'da 11 Ağustos'ta meydana gelen sel felaketinin hasar oluşturduğu 33 ev ve iş yeri, jandarma personelinin çalışmaları sonucu temizlendi.

19.09.2021-10:15 - (Son Güncelleme: 19.09.2021-14:10) Kastamonu'ya Mehmetçik Desteği

Kastamonu'da 11 ağustos tarihinde Ezine Çayı'nın taşması ile meydana gelen sel felaketi birçok can kaybının yanında evlerin zarar görmesine de yol açtı. Felakette sele kapılan birçok insan, hayatını kaybetti. 

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da yaşanan sel felaketinde toplam 81 kişi yaşamını yitirdi. Birçok binanın ve tarım alanının hasara yol açtığı selin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Görevlendirilen jandarma personeli ise selin meydana geldiği bölgede büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.

JANDARMA EKİPLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Kastamonu'ya bağlı olan Abana ilçesinde Ezine Çayı'nın yakınlarında olan ev ve iş yerlerinde büyük hasarlar meydana geldi. Meydana gelen hasarı bir nebzede olsun azaltmak ve yaraları sarmak için  Belediye ve Kastamonu İl Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığına bağlı 200 personel bölgede çalışmalar gerçekleştirdi.

TİMLER BÖLGEDEKİ ÇÖPLERİ TEMİZLEDİ

Sel dolayısıyla Ezine Çayı bölgesinden denize ulaşan çöpler İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ve asayiş timleri tarafından temizlendi.

ASKERLER GÜZEL BİR ÇALIŞMA YAPTILAR

Kastamonu'da 11 Ağustos tarihinde yaşanan sel felaketinin mağdur isimlerinden olan Muammer Kesim, selin gerçekleştiği gün çay yükselince evden çıkamadıklarını ifade ederken ''Çocuklarımı başka yere gönderdim, kendim de İstanbul'a gittim. Bir hafta orada kaldım, tekrar evime döndüm. Makineler geldi, temizlik yapıldı, evin etrafı açıldı. Askerler geldi, temizlediler güzelce. Yapacak bir şey kalmadı fazla, güzel bir çalışma yaptılar. Evin altı, birinci kat temizlendi güzelce." dedi.

ASKERİMİZİN ELİNE SAĞLIK

Kastamonu Abana ilçesi sakinlerinden Gökhan Kesim askerlerin canla başla çalıştığını belirtirken çalışan tüm ekiplere teşekkür etti ve ''Hepsinin ellerine sağlık.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal