ABD'de Yolcu Gemileri 30 Gün Limanlardan Ayrılamayacak

ABD'nin Maryland ve Virginia eyaletlerinin bazı bölgelerini de kapsayacak şekilde sefer yapan Washington DC metrosu coronavirüsle mücadele çerçevesinde seferlerini pazartesi gününden itibaren azaltacak.

14.03.2020-11:09 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-11:10) ABD'de Yolcu Gemileri 30 Gün Limanlardan Ayrılamayacak

Donald Trump, coronavirüs salgını sebebiyle ulusal acil durum ilan edilmesinin ardından yeni bir önlem daha aldıklarını Twitter hesabından bildirdi.

Başkan Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı duyuruda, "Yolcu hatları Carnival, Royal Caribbean, Norwegiar ve MSC, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere tüm dış bağlantılı yolcu gemilerinin limanlardan ayrılmasının askıya alınması konusunda karar kılındı. Bu çok önemli ve büyük bir endüstri, öyle de olmaya devam edecek." ifadeleri yer aldı.

Coronavirüs salgınının tüm dünyada etkili olması sonrası bazı yolcu gemilerinde de coronavirüs vakaları görülmüş, İtalya, Japonya ve ABD'de bazı gemiler karantina altına alınmıştı.

BAŞKENT WASHİNGTON DC'DE METRO SEFERLERİ AZALTILDI

Diğer yandan ABD'de coronavirüsle mücadele de tedbirler artırılıyor.

Maryland ve Virginia eyaletlerinin bazı bölgelerini de kapsayacak şekilde sefer yapan Washington DC metrosunun coronavirüsle mücadele çerçevesinde seferlerini pazartesi gününden itibaren azaltacağı ifade edildi.

Bunun dışında metrolarda ve otobüslerde dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor.

VİRGİNİA VE WASHİNGTON DC'DE OKULLAR EN AZ İKİ HAFTA TATİL

Öte yandan Virginia Valisi Ralph Northam eyalet genelindeki tüm okulların pazartesi gününden itibaren en az 2 hafta kapatılması kararı verildi. Bu kapsamda eyalete bağlı Alexandria, Arlington ve Falls Church bölgelerinde okullar 4 hafta tatil edildi.

Başkent Washington DC'de de devlet okulları pazartesiden itibaren en az 2 hafta tatil olacak.

ABD'de "DMV Area" şeklinde bilinen Virginia, Maryland ve Washington DC daha önce ulusal acil durum ilan etmişti. Maryland'deki okullar da dün tatil olmuştu.

ABD Başkanı Trump, bugün coronavirüs sebebiyle ülke genelinde ulusal acil durum ilan etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal