Pakistan Coronavirüs Sebebiyle İran ve Afganistan’a Olan Sınırlarını Kapatıyor

Pakistan Ulusal Güvenlik Komitesi cuma günü coronavirüsün yayılmasının önüne geçebilmek amacıyla, İran ve Afganistan’la sınırları kapatmayı da içeren bir dizi önlem alma kararı aldı.

14.03.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-10:07) Pakistan Coronavirüs Sebebiyle İran ve Afganistan’a Olan Sınırlarını Kapatıyor

Başbakan Imran Han başkanlığında yapılan üst düzey toplantıya il başbakanları ile sivil ve askeri liderler de katıldı.

Toplantıda alınan önemli kararlar:

  • İran ve Afganistan ile sınır iki hafta boyunca kapatılacak
  • Okullar 5 Nisan'a kadar kapalı
  • Düğünler de dahil olmak üzere büyük halka açık toplantılar iki hafta süreyle yasaklandı
  • Uluslararası uçuşlar sadece Karaçi, Lahor ve İslamabad'dan gerçekleştirilecek
  • Pakistan Günü geçit töreni iptal edildi
  • Boş stadyumlarda gerçekleşecek kalan Pakistan Süper Lig maçları iptal edilmeyecek

Başbakanlık Özel Asistanı Dr. Zafer Mirza ve diğer hükümet yetkilileri, düzenlenen basın toplantısında, alınan kararları detaylandırdılar. Mirza, Pakistan'da şu anda 28 COVID-19 vakası olduğunu açıkladı.

Mirza, "Ülkedeki toplam dava sayısı hakkında çok fazla spekülasyon var. Ancak Pakistan'ın 28 coronavirüs vakası olduğunu doğrulayabilirim." ifadelerini kullandı.

Mirza, ayrıca Pakistan'ın Afganistan ve İran sınırının iki hafta boyunca "tamamen" kapatılacağını ve ardından durumun gözden geçirileceğini duyurdu.

OKULLAR KAPATILDI

Ülkedeki tüm eğitim kurumlarının üç hafta kapatılmasına karar verildi. Eğitim bakanı Şafat Mehmood, okulların 5 Nisan'a kadar kapalı kalacağını duyurdu.

Mirza, hükümetin başsavcıdan üç hafta boyunca sivil mahkemelerin kapatılmasını ve davaların ertelenmesini talep edeceğini ifade etti.

Mirza ayrıca "Halkın coronavirüs önleme tedbirleri hakkında bilgilendirilmesi için bir medya kampanyası başlatılacak ve yanlış bilgileri önleme ve gerçekleri "merkezi" bir kaynaktan insanlara aktarmaya yönelik bir sistem oluşturulacaktır." dedi.

Mirza, coronavirüs nedeniyle yaşanacak gıda sıkıntılarının önüne geçebilmek için, Ulusal Gıda Güvenliği ve Araştırma Bakanlığı'ndan bir acil durum planı hazırlaması isteneceğini de sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal